lucrez in invatamant si mi se termina contractul de munca la 31 august 2010.Sunt gravida iar data probabila a nasterii este 27 octombrie 2010 . M a intereseaza daca trebuie sa-mi prelungesc contractul de munca cu o unitate scolara pentru a beneficia de concediu prenatal si indemnizatie crestere copil sau pot merge direct prin casa de asigurari de sanatate,respectiv casa de ajutor social . Va multumesc.
Pentru a nu avea intrerupere:
a) intrati in prenatal cu cateva zile inainte de data expirarii contractului
b) faceti un nou contract
c) inscrieti-va la somaj cu data incetarii, daca indepliniti conditiile.
Eu as alege varianta a).
cf OUG 148/2005 trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, daca nu reusiti sa faceti un ctr. cu o alta unitate de invatamant autorizati-va ca Persoana Fizica Autorizata si platiti impozit pe perioada neacoperita sau angajati-va oriunde altundeva. In varianta cu PFA puteti sa va mariti cat doriti indemnizatia in functie de veniturile presupus a fi fost incasate in temeiul contractelor de prestari servicii incheiate de persoana fizica autorizata.
Poate intra in concediu de maternitate inainte de incetarea CIM.
Art.1 (2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;