avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cadou!!!-plangere penala???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cadou!!!-plangere penala???

In ianuarie am primit un telefon cadou dar intre timp,mai exact acum 2 saptamani,am pierdut telefonul...si m-am dus la politie(politia de la camin) sa anunt asta...afland ca am pierdut telefonul m-i la cerut si mi-a zis ca imi face plangere penala..e posibil asa ceva:O???din moment ce a fost cadou ?:O
Nu este posibil!!!!Cred ca sufera individul....trebuie sa mentionati ca nu mai sunteti cu el...Daca el nu mai este prietenul dv. si a cerut inapoi cadoul....depinde cum l-ati primit...martorii sunt importanti...el poate pretinde ca telefonul a fost doar imprumut spre folosinta...dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca a fost cadou....
cine v-a cerut telefonul? plangere penala pentru ce anume?
fiti mai explicita daca doriti un raspuns. Ca idee generala daca telefonul era al dvs. nimeni nu va poate face plangere penala ptr ca l-ati pierdut, pierderea unui obiect nu este infractiune. O zi frumoasa!
Cu siguranta e ori o gluma proasta, ori o proasta intelegere a termenului de infractiune, ori o problema ceva mai delicata a psihicului individului respectiv. Plangerea penala poate fi facuta, dar ca sa aiba vreun succes inseamna ca dvs sa fi savarsit vreo infractiune, or infractiunile sunt doar cele prevazute de lege, nu si cele nascocite de asa-zisi "prieteni".
pers care mi-a facut cadoul mi-a cerut inapot tel...si a zis ca daca nu il dau..ceea ce nu pot face din moment ce l-am pierdut...se duce si imi face plangere penala...
Aberant!stiu!dar m-am speriat rau mai ales ca nu am avut niciodata probbleme cu "legea"...va multumesc pentru raspunsuri..o zi buna!
probabil ca se gandeste sa faca o plangere penala ptr furt, dar dvs beneficiati de prezumtia de nevinovatie, asa ca acea pers va trebui sa aduca dovezi ca i-ati furat telefonul, lucru imposibil. Presupunand prin reducere la absurd ca i-ati furat telefonul, ce hot cu mintea intraga ar fi mers la randul lui la Politie sa declare disparitia.

Alte discuții în legătură

Gasirea unui obiect pierdut Alin24 Alin24 Buna ziua, am si eu o porblem. In urma cu 3 saptamani circulad cu autobuzul spre servici am gasit un telefon la picioarele mele, l-am ridicat si l-am bagat ... (vezi toată discuția)
Obiectele oferite cadou se mai pot recupera pe cale penala? katalinujk katalinujk Fostul meu iubit mi-a oferit cadou un laptop. De curand ne-am despartit iar acum a depus plangere penala ca sa i-l dau inapoi.Mai poate sa il recupereze? In ... (vezi toată discuția)
Daca faci denunt la politie ca ai fost inselat poti pati ceva? cyan cyan am luat tzeapa de la un smecher cu un telefon mobil. m-a prostit, recunosc. acum incerc sa recuperez \"prejudiciul\" adica sa il gasesc pe individ sa-i rup ... (vezi toată discuția)