avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca faci denunt la politie ca ai fost inselat poti ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca faci denunt la politie ca ai fost inselat poti pati ceva?

am luat tzeapa de la un smecher cu un telefon mobil. m-a prostit, recunosc. acum incerc sa recuperez "prejudiciul" adica sa il gasesc pe individ sa-i rup gatul, sper sa nu dureze prea mult. ideea este ca ma gandesc sa fac denunt la politie, m-ai ales ca poate fi prins foarte rapid, eram intr-un mall unde erau camere de supraveghere si pot sa dovedesc ca ma aflam in momentul x in acel loc . ce ma intereseaza este daca fac denuntul la politie ,ce consecinte pot fi asupra mea prin faptul ca am incercat sa cumpar un produs posibil furat. culmea e ca era nou si arata identic cu un produs original ,bineinteles cu alte lipsuri, gen adibas si panasoanic. adik, merita sa fac denuntul s-au sa ma las pagubas cu politia ca poate o patesc si eu? care vor fi etapele in cazul in care individul va fi prins? nu prea vreau sa umblu prin tribunale.daca recuperez prejudiciul dupa ce este prins ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:05, 22 Februarie 2011
Poti depune plangere penala. Nu patesti nimic intrucat ai fost un cumparator de buna credinta care ai vrut sa cumperi un produs la mana a doua de la cineva care se afla la nevoie .Individul va fi cautat pentru inselaciune , va fi probabil condamnat si te constitui parte civila cu suma pierduta .Procesul va dura ,iar prejudiciul poate sa nu fie recuperat pentru ca de obicei astfel de indivizi nu au bunuri pe numele lor pentru a le vinde la licitatie si a se recupera vreun prejudiciu de catre partile vatamate prin infractiune. Plangerea e bine sa fie facuta pentru ca astfel de incidente sa nu se mai intample si sa fie scos de pe piata un astfel de individ.
ar fi cateva remarci:
de unde aveti intuitia ca bunul respectiv era"furat"?probabil ca pretul era derizoriu(banuiesc)
ideea sa aplicati legea talionului nu va indic sub nici o forma;de aceea exista legi in aceasta tara;
este indicat sa mergeti sa depuneti plangere asa cum si d-na avocat a sugerat;

Da, este destul de greu de stabilit ca stiati ca bunul a fost furat.Doardaca declarati asa la politie...si oricum credeati si nu stiati...

Va trebui sa va prezentati si la instanta daca respectivul va ajunge inculpat...si va fi trimis in judecata...

Daca il agresati riscati sa intrati dvs. sub incidenta legii penale...
pretul nu era chiar derizoriu, era cam 1/2 din pretul unuia nou, am vrut sa il fac cadou copilului si nu m-am m-ai gandit ca este posibil sa fie un fals. culmea este ca i-am facut si probe si functiona cum trebuie, poate chiar nu cum trebuie, dar nefiind un specialist nu i-am facut chiar toate probele care ar fi demonstrat pana la urma ca este un fals, era si un telefon mai sofisticat cu tastatura qwerty. la suparare spui si prostii, ca ii rupi gatul, vorba vine, dar te gandesti ca muncesti ptr banii aia si ii pierzi intr-o clipa din cauza unui nemernic si din prostia ta pana urma. ar fi buna si legea talionului in unele cazuri, sunt de acord ca legea trebuie sa fie aplicata in toate cazurile chiar daca uneori Themis se mai uita si peste/prin esarfa. in cat timp (maxim) pot depune plangerea de la data "faptei? "obiectul" impricinat va deveni proba in proces daca depun plangerea? este posibil sa raman fara el, adica si pacalit si cu banii luati? multumesc tuturor ptr sfaturi.
Pana la proba contrarie,sunteti cumparator de buna credinta.
Puteti face plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu? anam_bv anam_bv buna ziua! am si eu un caz si as avea nevoie de niste lamuriri. am cumparata o motocicleta cross de la X.( cross-urile nu au acte pt ca nu se inmatriculeaza, ... (vezi toată discuția)
Salut. inselaciune moko moko mam inteles cu cineva p okazii.ro sa fac un schimb d telefoane cu el......a fost vorba ca facem schimbul prin posta ....am vb amndoi ca il punem in aceeasi zi ... (vezi toată discuția)
Furt din depozit CsatariRobert CsatariRobert Buna ziua , Astazi am am facut prostia de a sustrage un produs de la depozitul unde lucrez...sau lucram....prin urmare a fost sesizata politia care mi.a ... (vezi toată discuția)