avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cati dintre voi ati putut sa va lasati serviciul ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cati dintre voi ati putut sa va lasati serviciul pentru a invata pentru inm/magistratura?

Cat de mult risti intr-o astfel de situatie? Sa iti lasi serviciul pentru a avea timp de invatat....
Cel mai recent răspuns: Ayaz , utilizator 00:04, 4 Iunie 2010
Depinde de serviciu, dar si de motivatia de a reusi sa promovezi acest examen. Sigur ca, intotdeauna exista si un risc, cat de mic, dar cred ca un tel mare merita asumarea unui asemenea risc, mai ales daca actualul loc de munca nu-ti aduce beneficiile si asteptarile dorite. Nimeni nu este tinut a fi asezat exclusiv pe un singur loc de munca o viata intreaga (aceasta a fost apanajul "epocii de aur"), azi, schimbarile de macaz fac parte din viata noastra si trebuie sa ne obisnuim cu ele. Mai multe calificari inseamna mai multe sanse.

Numai bine! :)
Eu cred ca risti sa nu iei examenul de prima data, dar poti merge mai departe si sa fii impacat cu gandul ca ai facut totul pt ati implini visul. ;)

MayeMaye a scris:

Cat de mult risti intr-o astfel de situatie? Sa iti lasi serviciul pentru a avea timp de invatat....


Depinde de servici, de situaţia familială, de numărul locurilor de muncă din zona respectivă etc.
De ex : dacă esti gestionar, ai salariu 600 lei/lună şi munceşti de la 7 dimineaţa la 7 seara, oricum seara nu ai timp sau esti prea obosit pentru a învăţa; în aceste condiţii, dacă părinţii te susţin sau soţul/soţia are un venit suficient pentru amândoi şi tu ai capacitatea de a învăţa la nivelul cerut de acest examen, poţi renunţa la servici;
-în acelaşi exemplu, dacă salariul tău reprezintă singurul venit, dacă renunţi mori de foame şi oricum nu ai cu ce plăti taxa de participare şi drumul la Bucureşti, deci nu se merită;
-dacă eşti jurist(sau altă activitate care să aibă legătură cu dreptul) şi ai salariu de 1500 lei/lună (sau mai mare), munceşti în mod real circa 5 -6 ore/zi, rişti într-adevăr foarte mult pentru că poţi să nu iei examenul, sau, cum se pune problema acum să nu se mai dea examen şi atunci ce faci ???
La mine nici nu se pune problema sa renunt la servici, si sa nu crezi ca leafa e enorma, 1100 lei fara a taia 25%, bugetar ... dar am 2 copii, rata la banca ... asa ca ne descurcam cum putem. Plus ca foarte greu gasesti job in domeniu cel putin la mine in oras.
Multumesc mult pentru raspunsuri .O sa vad ce se alege in urma examenului din toamna si pe urma ma hotarasc. E atat de greu sa gasesti timpul ala de invatat, uneori simti ca te dor ochii de atata citit.... si sunt altii care nu au ce sa faca cu timpul lor. ....
In alta ordine de idei, am cumparat codurile actualizate de la Hamangiu. Cu ril-uri cu tot. ..

Alte discuții în legătură

Se merita sa faci facultatea de drept? AslPls AslPls Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de facultatea de drept Arawes Arawes Daca aleg o Facultate privata (gen Danubius) am toate posibilitatile oferite absolventilor unei Facultati de stat ? Exista impedimente legale sau ramuri ... (vezi toată discuția)
Buna - admitere cu bani in barou codrutaboncean codrutaboncean Buna , am si eu o nelamurire..atatea variante am auzit incat nici nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa platesc bani pentru intrarea in barou? Care sunt ... (vezi toată discuția)