avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Buna - admitere cu bani in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Buna - admitere cu bani in barou

Buna ,
am si eu o nelamurire..atatea variante am auzit incat nici nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa platesc bani pentru intrarea in barou?
Care sunt pasi pentru a ajunge avocat ?
Multumesc anticipat !!:flowersblue:
Cel mai recent răspuns: Madalina28 , utilizator 08:16, 21 Martie 2014
codrutaboncean a scris:

Buna ,
am si eu o nelamurire..atatea variante am auzit incat nici nu mai stiu ce sa cred. Trebuie sa platesc bani pentru intrarea in barou?
Care sunt pasi pentru a ajunge avocat ?
Multumesc anticipat !!:flowersblue:


In barou esti admis pe baza de examen. Partea cu banii intervine dupa ce esti declarat admis cand trebuie sa ti gasesti un avocat care sa te ia stagiar. Dar e posibil sa gasesti avocati care nu cer decat harnicie si flexibilitate.
pentru a ajunge avocat e cale lunga si anevoioasa. Trebuie sa fii pregatit atat din punct de vedere psihic, fizic (sa rezisti stresului din timpul invatatului), cat si financiar.
iti voi explica in cativa pasi ce ai de facut.
1.iti intocmesti dosarul si achiti o taxa de participare de 1.000 lei la BCR, dupa care depui dosarul la baroul de care apartii.
2.te prezinti la examen la INPPA iar daca ai luat examenul trebuie sa achiti o noua taxa de 1.500 lei pentru a fi inscris in tabloul avocatilor.
3.Cauti un avocat care sa te primeasca ca si stagiar. Aici trebuie sa cauti pe la mai multi pana cand gasesti un avocat care sa nu iti ceara bani ca sa te tina, sa nu te foloseasca, mai bine zis sa nu te exploateze si sa te plateasca cu 800 lei lunar timp de 2 ani de zile.
4dupa cei 2 ani de stagiatura dai un nou examen si daca il iei devii avocat definitiv. Practic vei fi pe cont propriu.

Multa bafta si nervi de otel.
E greu, dar merita efortul. Si eu incerc sa intru. Fruntea sus si invata temeinic ca sa ajungi undeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie urmati pentru a deveni un avocat bun? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! M-ar interesa cam ce pasi trebuie sa faca un absolvent de drept de cand a terminat facultatea si pana la a ajunge un avocat foarte bun?? Am inteles ... (vezi toată discuția)
Avocat definiv intr-un an justlegal justlegal Este posibil sa devii avocat definitiv dupa numai un an de stagiatura? (vezi toată discuția)
Intrebari pentru avocati? Silviu79 Silviu79 Buna ziua simati avocati ! Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar as dori sa stiu si, in afara de ce prevede legea 51, cum se procedeaza pentru a ajunge avocat ? ... (vezi toată discuția)