avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Statistici îngrijorãtoare - hãrțuirea sexualã ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Statistici îngrijorãtoare - hãrțuirea sexualã la locul de muncã

Ma numesc Dan Tapoca si sunt student la Facultatea de Sociologie. In urma rezultatelor unei cercetari facute de mine a reiesit faptul ca, desi victime ale hartuirii sexuale la locul de munca, acestea nu numai ca nu au raportat incidentul dar nici macar nu s-au interesat de faptul ca exista legi care sanctioneaza hartuitorul si organizatii care vin in ajutorul victimelor. Chiar daca mai toate cercetarile spun acest lucru, totusi speram ca rezultatul sa nu fie acesta. Speram ca ipoteza sa nu mi se confirme. Acum ca s-a confirmat imi pun intrebarea care sunt de fapt cauzele necunostinelor lor, faptul ca nu stiu nimic despre existența acestor legi?
Cum se pot face imbunatatiri pentru ca acestia sa fie instiintati de existenta legilor?care ar fi metodele de imbunatatire?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
dann118, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:02, 2 Iunie 2010
Haideti s-o luam cu inceputul - la ce legi va referiti?
pai legea 202/2002- egalitatea sanselor dintre femei si barbati, art. 223 din codul penal, art.5 din codul muncii. Vroiam sa punctez ideea ca aceste victime au suferit in urma hartuirilor dar aceste nu au facut nimic pentru sanctionarea corecta a hartuitorului. Prin ce metode sa putem instiinta (educa) oamenii cu privire la aceste legi, faptul ca ele exista? Acuzatii de hartuire sexuala la locul de munca nu sunt inregistrate.
dann118 a scris:
art. 223 din codul penal

Ma tem ca acest articol e abrogat in codul penal in vigoare la acest moment. Am intrebat tocmai pentru ca succesiunea codurilor penale in ultimii ani e destul de ametitoare.

Parerea mea e ca multe persoane nu iau masuri pentru ca se simt constranse de nevoia de a avea un loc de munca. Conflict cu angajatorul (indiferent de motiv) = concediere sau mai rau, in opinia multora. Apoi, multe nu stiu nici ca pot face ceva, e foarte adevarat. Mai exista si a treia categorie care desi stie de existenta sanctiunilor, nu are incredere in sindicat pentru mediere sau in inspectorii ITM.

Cred totusi ca o informare corecta si completa asupra fenomenului ar fi bine-venita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislația despre hartuire sexuala Anisia anis Anisia anis De jumătate de an m am angajat la un cabinet veterinar, iar acum patronul a încercat sa abuzeze sexual de mine. Cum se procedează in acest caz referitor la ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)