avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in ce temei legal un consilier local poate contesta o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in ce temei legal un consilier local poate contesta o hotarire de consiliu aprobata

buna ziua
in ce temei legal un consilier poate contesta o hotarire a consiliului local, in conditiile in care stie ca nu este corect intocmita si totusi a fost votata de majoritatea consilierilor.
se face o contestatie la secretarul consiliului local si se arata motivele pentru care nu este de acord cu hotarirea ??
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MARCEL MOLNAR , Consilier juridic 03:17, 3 Iunie 2010
Conform Legii 554/2004 puteti sesiza instanta de contencios administrativ, dar inainte de a sesiza instanta trimiteti Consiliului Local plangere prealabila. Daca hotararea de consiliu are caracter individual plangerea tr. facuta in 30 de zile de cand persoana vizata a primit hotararea. Daca hotararea are caracter normativ plangerea prealabila poate fi facuta oricand.
va multumesc
eu sunt consilier local si nu sunt de acord cu niste hotariri de consiliu aprobate de majoritatea consilierilor, bineinteles la propunerea primarului
doresc sa atrag un semnal despre modul cum sunt intocmite proiectele de hotarire
si am inteles ca se poate face constestatie la secretarul consiliului
nu vreau sa sesizes instanta de contencios admnistrativ, deoarece dureaza mult si nu stiu daca vor avea efect sesizarile mele
va multumesc mult
Cu scuzele de rigoare, dar sesizarea secretarului pe motiv de forma a actului juridic - hotararea consiliului local, trebuia facuta cat timp erau in dezbatere ca si proiecte de hotarari, nu cand au fost deja adoptate. Nu v-au fost comunicate proiectele spre studiu, inainte de convocarea comisiilor de specialitate? Conform legii 52/2003, exista 30 de zile intre data emiterii proiectului de hotarare si data dezbaterii lui, in care se pot face propuneri, modificari, etc.
Dupa adoptare, hotararile pot fi doar atacate in contencios administrativ pentru anulare, cu obligatia plangerii prealabile.
va multumesc
mi-am prezentat si inainte si in timpul sedintei obiectiunile, dar tot a fost aprobat proiectul de hotarire, cu toate ca stiau ca nu au dreptate, ei detin majoritatea in consiliul local si fac exact ce le dicteaza primarul
asta este,
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi consilier local aura_s aura_s vis-a-vis de pierderea calitataii de consilier local, ce se intampla cand, avand un act oficial de excludere din partid, Consiliul Local nu vrea sa ia act de ... (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local nelegala pedacipro pedacipro sunt consilier local intr-o comuna din judetul vaslui si as vrea sa va prezint o situatie mai speciala... in luna martie au fost adoptate o serie de hotarari ... (vezi toată discuția)
Semnarea hotararilor de consiliu local stoicescu_mary@yahoo.com stoicescu_mary@yahoo.com Daca o hotarare de consiliu local adoptata cu 7 voturi pentru , 2 abtineri si 2 voturi contra , nu este semnata de presedintele de sedinta si nici de 3-5 ... (vezi toată discuția)