avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cesiune creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cesiune creanta

Buna ziua. am si eu o problema asemanatoare. in anul 2008 am luat un credit de la raiff am achitat ratele in termen pana in luna noiembrie 2009, cand am ramas somera. am facut o cerere de restructurare, am primit aprobarea la ea, nu am semnat insa actul aditional pentru ca mi se parea pur si simplu abuziv, imi mareau perioada cu 2 ani si valoarea ratei cu foarte mult. practic trebuia sa le mai dau 16000 ron in plus fara sa punem la socoteala toate dobanzile, comisioanele etc, care ramaneau la un credit de 39000 ron. in fine, m-au unat cei de la Eos, am vb cu ei , am achitat exact cum mi-au zis, apoi dosarul a plecat de la ei inapoi la raiff, eu la indemnul unei angajate de la restructurari credite din raiff am facut o alta cerere de restructurare care surpriza nici macar nu apare in sistem. si cu toate ca eu am o copie stampilata cu numar de inreg ei au vandut creanta, ca mi-au zis ca nu mai am nici un credit la ei, nu se mai vede nimic, nu imi pot spune nici macar cine a cesionat nimic absolut, nici data la care s-a facut operatiunea, nici daca este intr-adevar vb de cedare de creanta catre vreo firma. la eos nu este ptr ca am sunat eu. ce fac mai departe? eram totusi de buna credinta, incepusem sa achit din datorii cu greu, imprumutandu-ma in stanga si-n dreapta, nu mai conteaza acum, vroiam sa ma duc sa mai achit, dar acum nu mai am unde. cat timp poate sa treaca pana ma contacteaza de la recuperari? sper sa nu treaca 1 an, ca sa curga dobanzi, mi se pare o marsavie tot sistemul asta. avand in vedere ca eram sub incidenta unei cereri neluate in seama, pot cere nulitatea cesiunii, daca ea a fost facuta? sau ii pot da in judecata ptr vre-un motiv. vreau sa platesc creditul, dar nu tot odata ca nu am efectiv cum. si am si un ap pe numele meu pe care nu vreau sa-l pierd
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:42, 7 Iunie 2010
multumesc pentru raspunsuri, acum daca ma suna cineva cum ar trebui sa pun problema cu ei? sa ma duc la ei sa semnez in prealabil un contract, nu?si sper ca ma lasa sa la platesc esalonat ca nu am atatia bani deodata.offf. nu-mi vine sa cred ce mi se intampla.
Nu trebuie sa semnati nimic, pentru cesiunea creantei nu se cere acordul debitorului. Partea proasta e ca trebuie sa stati zilnic cu ochii pe AEGRM sa vedeti daca nu se noteaza vreo cesiune... Pentru asta cred ca ar trebui sa faceti plangere la ANPC impotriva bancii, este inadmisibil cum au procedat. Dvs sunteti inca debitorul lor dpdv juridic, chiar daca ei se fac ca ploua.
deci pana nu apare la arhiva nu semnez nimic?
Opozabilitatea cesiunii fata de debitor poate fi facuta prin inscriere la arhiva sau notificare. Pana cand macar una este infaptuita, sunteti debitorul bancii si trebuie sa va purtati ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit din 2004 preluat de firma de recuperare cerber16v cerber16v Buna Ziua. Am avut un imprumut din 2004, am platit o mare parte din el , si la un moment dat nu am mai platit. Banca mi-a crescut dobanda timp de trei ani. ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)