avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu o societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu o societate de recuperari creante

am si eu o problema cu acesta firma "periculoasa" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din tara.acum [FIRMA] trimite instiintari mamei mele ca ai va face oprire pe pensie daca nu plateste.are dreptul legal acest "SRL" de a face opriri pe salarii,pensii sau alte drpturi banesti ale unei persoane ??.intreb asta in ideea in care nu imi mai amintesc cu siguranta cine e titular de credit (eu sau mama mea).va rog sa-mi dati si mie un sfat juridic in acest sens.va multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
daca titularul creditului este mama dvs atunci acea firma are dreptul sa ii trimita somatie de plata pe numele dansei.
ii poate pune poprire pe pensie doar daca e titular, codebitor sau girant si asta in urma unei incuviintari de executare silita primita de la instanta
daca titularul creditului este mama dvs, aceasta firma in baza unei hotarari judecatoresti are dretul sa faca poprire pe pensia mamei, dar mama dvs poate foarte bine sa demonstreze si sa reesaloneze datoriile.
acesta firma recupereaza creante pentru diferite banci si societati.
As completa cu sintagma - Doar executorul judecatoresc poate pune poprire sau poate emite somatii.....Imi vine sa rad cand aud ca [FIRMA] are dreptul sa ii trimita somatie. Somatia lor este egala cu o adresa de 2 lei cu care te stergi undeva...Din punct de vedere juridic nu reprezinta nimic.
Eu stiu ca somatiile in tara asta, din pdv juridic si pentru a-si produce efecte juridice trebuie sa fie trimise de organele de executare ( executor judecatoresc, executor bancar, executor fiscal, executor AVAS)...
Nu sa se trezeasca orice neica nimeni, SRL cu pretentii sa faca astfel de acte care sa sperie lumea..... Dar la romani tine, mamaaa mi-a trimis somatie.... Prietene.... e maculatura, foloseste-o la toaleta :)
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
eu stiu ca trebuie sa le ceri societatilor de recuperari notificarea de cesiune primita din partea bancii pe baza caruia ei incep sa te hartuiasca asa ca e bine sa le ceri aceasta notificare .
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
gabriel20001, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta aartist aartist prin inscrierea cesiunii de creanta In arhiva electronica de garantii mobiliare, debitorului ii este opozabila respectiva cesiune? Va putea el s-o ignore si ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie telefonie mobila iulia pinzaru iulia pinzaru Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie ... (vezi toată discuția)