avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune de creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune de creanta

prin inscrierea cesiunii de creanta In arhiva electronica de garantii mobiliare, debitorului ii este opozabila respectiva cesiune? Va putea el s-o ignore si sa invoce eventual intr-un litigiu lipsa calitatii procesuale active a cesionarului? sau inscrierea este in arhiva echivaleaza cu art.1394 Cod Civil?
Cel mai recent răspuns: Dragos Dragos Mihailescu , Consilier juridic 11:17, 5 Iunie 2008
Inscrierea in AEGRM asigura publicitatea fata de terti, pentru debitor trebuie respectate prevederile C.civ..
Art.99 din Legea nr.99/1999 prevede că „între cesiunea notificată debitorului sau acceptată de către acesta şi cesiunea înscrisă la arhivă va avea prioritate cesiunea înscrisă” şi, totodată, că „în cazul unor cesiuni succesive va avea rang de prioritate faţă de terţi cesionarul care şi-a înscris primul cesiunea la arhivă, indiferent dacă are sau nu cunoştinţă de existenta altor cesiuni”.
Cesiunea de creanta se supune prevederilor Legii 99/1999 ca lege speciala.
Atat timp cat cesiunea este inregistrata, ea isi prodece efectele fata de terti si nu va poate fi contestata calitatea procesuala.
Sa aveti o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie telefonie mobila iulia pinzaru iulia pinzaru Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi STAN MARA STAN MARA drepturile unei firme ce presteaza servicii fiind preluate de o alta firma , beneficiarul nu trebe sa fie instiintat de aceasta cesiune ? Respectiv sa semneze ... (vezi toată discuția)