avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inscriere arhiva
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inscriere arhiva

Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. Am primit de la acestia o notificare printre care imi spune ca aceasta cesiune a fost inscrisa Arhiva Electronica a Garantiilor Reale Mobiliare cu nr. de aviz...
Va rog sa imi spuneti daca eu nu am ipoteca pe imobil, creditul a fost ptr. nevoi personale cu adv. de salarizare, ce s-a inscris la aceasta arhiva? Am intrat pe sit-ul lor dar nu gasesec mare lucru.
Nu aveti ipoteca pe imobil sau nu aveti un imobil ?
Daca nu aveti salariu sau daca datoria depaseste 10 mii lei, se poate ajunge la executare silita imobiliara.

In Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare - AEGRM - se pot inregistra publicitatea: ipotecilor mobiliare, fiduciilor, obligatiunilor ipotecare, creantelor securizate, clauzelor de insesizabilitate, clauzelor de inalienabilitate, clauzelor de rezerva a proprietatii, pactelor de rascumparare, cesiunile de creanta, declaratiile de rezolutiune, declaratiile de reziliere, hotarari judecatoresti privind actele de dispozitie care pun in pericol grav interesele familiei, regimul matrimonial, uzufructul asupra creantelor, plata anticipata a chiriei, cesiunea creantei privind chiria, alte acte sau fapte juridice supuse publicitatii conform legii.

Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare - AEGRM - ofera informatii atat creditorilor (banci, IFN-uri etc) despre ipotecile mobiliare oferite de un debitor pentru un credit, cat si cumparatorilor (persoane fizice sau juridice) care pot verifica daca exista vreo ipoteca mobiliara constituita asupra unui bun pe care urmeaza sa-l achizitioneze (bunuri mobile, automobile, stocuri de marfa, utilaje etc).
Are functia de asigurare a prioritatii, creditorul dvs avand prioritate fata de alti creditori chirografari la executarea unui bun.. daca ati dobandi sa zicem un bun de valoare.
[ link extern ]
Multumesc frumos, am un apartament pe care suntem proprietari si eu si sotul dar care nu a fost ipotecat la banca. La dosarul de credit nu am decat adeverinta de salariu( in prezent sunt bugetar).REevin cu intrebarea, ce a inscris banca la arhiva in acest caz?, se pot atinge de apartament daca nu este ipotecat?
Cesiunea de creanta, asta a inscris. A facut public faptul ca va e creditor, ca dvs sunteti debitoare, un potential cumparator al bunurilor dvs trebuie sa cunoasca ca risca sa ii fie revocata tranzactia. Creditorul are un drept de gaj general asupra bunurilor dvs, ipoteca ii da doar grad de preferinta. Acum ca a inscris creanta in arhiva, daca veti avea bunuri mobile de executat, va avea prioritate fata de alti creditori.
Am raspuns la ambele intrebari in mesajul de mai sus, nu ati citit atent.
Si imobilul poate fi executat daca datorati in total peste 10 mii de lei sau si pt mai putin daca nu aveti salariu.
Daca datoria e una proprie, creditorul va trebui sa ceara intai partajul imobilului.

Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cesiune polita la aegrm Gica11 Gica11 Dupa incheierea politei de asigurare de locuinta banca ma obliga sa fac contract de cesiune mobiliara asupra crantelor rezultate din polita si sa-l inregistrez ... (vezi toată discuția)
Creanta garantata imi poate spune cineva ce inseamnă in conditiile legii 64/95 o creantă garantata? (vezi toată discuția)