Buna,
O S.R.L. este deja la al 3 lea termen : la ultimul termen s-a dispus: "Admite cererea de deschidere a procedurii insolventei".
Intrebare : - se mai poate face ceva ?avand in vedere faptul ca este deschisa procedura falimentului prin procedura simplificata(nedepunere documente prev. de art.28 alin.1 din Lg.85/2006).
Adica daca administratorul se prezinta in instanta , el sau reprezentat, si cere jud. sindic si sune ca el doreste sa plateasca dar esalonat datoriile catre creditori si in ordinea prioritatilor(tinand cont ca sunt 3 crditori: finantele publice, banca si un srl care practic este creditorul care la cererea lui s-a deschis procedura de insolventa.
Este numit lichidator.
Exista vreo sansa de reorganizare in faza aceasta?
Multumesc.
Art. 8 din legea 85/2006
(1) Curtea de apel va fi instanta de recurs pentru hotararile pronuntate de judecatorul-sindic (de deschiderea procedurii falimentului).
(2) Termenul de recurs este de 10 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu prevede altfel.
(3) Recursul va fi judecat de completuri specializate, in termen de 30 de zile de la inregistrarea dosarului la curtea de apel. Citarea partilor in recurs se face potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
Altfel, mai puteti sa formulati aceasta propunere in cadrul primei sedinte a adunarii creditorilor.
Deliberarile si hotararile adunarii creditorilor vor fi cuprinse intr-un proces-verbal, care va fi semnat de presedintele sedintei, membrii comitetului creditorilor, precum si de lichidator. Procesul-verbal va fi depus, prin grija lichidatorului, la dosarul cauzei, in termen de 2 zile lucratoare de la data adunarii creditorilor.
Numai asa mai puteti pica la pace cu ei.
Buna. Multumesc pentru raspunsuri. Astazi s-a propus de catre lichidator inchiderea procedurii fara angajarea raspunderii administratorului. A ramas in pronuntare. In cazul acesta administratorul ce consecinte are de suportat?Adica daca nu are nimic la capul lui creditorii ce posibilitate au de a-si recupera creditele? Multumesc