Buna ziua, ma numesc Zosim Laura si am divortat de cateva luni. Am un apartament comun cu fostul sot si vrea sa ma faca sa plec cu doar 1500ron
Al doilea topic deschis in care am reusit sa scriu tot a disparut si nu mai dau de el ca sa pot citi sfaturile primite. cum sa procedez?
Si de ce nu introduceti actiune dse partaj?
Aici se va evalua apartamentul de un expert, si in functie de contributia materiala a fiecaruia la achizitionarea bunurilor mobile si imobile, se vor face lotizarile.
Formulati actiune de partaj,pe care trebuie sa o dovediti cu probatorii:acte,interogatoriu,doi martori,expertize de evaluare a apartamentului,eventual a altor bunuri supuse partajului.
In functie de probele administrate instanta si de contributiile partilor rezultate din aceste,instanta va dispune partajarea bunurilor .
Puteti de asemeni sa timbrati doar cu 3%din valoarea bunurilor si sa ajungeti ulterior la o tranzactie,care va exprima vointa dvs.expresa,va face parte integranta din hotararea definitiva care se va pronunta conf.art.271 c.pr.civ.
In cazul acestei ultime variante,taxa de timbru de 3% va va fi restituita
Chiar daca sotul dvs. apreciaza ca vi se cuvine doar un procennt de 18 % din valoarea imobilului ( pentru ca asa spuneati in mesajul care v-a fost sters) trebuie sa stiti ca potrivit legii aveti dreptul la o cota de 50 % din imobilul bun comun, astfel ca suma oferita nu are nici o legatura cu dreptul care vi se cuvine.
Mai mult decat atat, in situatia in care acesta pretinde ca are o contributie mai mare decat a dvs. la achizitionarea imobilului acest lucru va trebui probat si pe deasupra timbrat la valoare.
Mai trebuie sa stiti ca in urma partajului, cel caruia nu i se acorda in natura bunul, va fi despagubit de celalalt cu contravaloarea dreptului care i se cuvine printr- suma numita " sulta".
Drept urmare, avand in vedere ca la atribuirea imobilului in natura instanta are in vedere si posesia ( pe care dvs o aveti in prezent) sfatul meu este de nu parasi imobilul si de a astepta promovarea unei actiuni de catre sotul dvs., pentru a nu fi nevoita sa platiti acea taxa de timbru de 3 % si evident la momentul respectiv sa va angajati avocat pentru apararea intereselor dvs.
buna ziua .
daca este vorba despre un imobil bun comun al sotilor, amandoi sotii au dreptul in principiu, la o cota de 50 % din acel imobil .
pana la introducerea si respectiv finalizarea actiunii de partaj, amandoi aveti aceleasi drepturi in privinta acelui imobil, astfel incat si dvs. si fostul sot puteti locui in continuare in casa ce a constituit domiciliul conjugal .
daca dvs. vreti sa renuntati la imobil in favoarea fostului sot, nu dansul hotaraste ce sulta vi se cuvine in schimb, ci instanta de judecata va stabili cuantumul acestei sulte .
Divort-partaj
auracata
buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament
alel
Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)