avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Solicitare bani inapoi !!?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Solicitare bani inapoi !!?

Buna ziua! Acum cateva zile una mi-a tras teapa si m-a convins sa ma inscriu la o firma de publicitate ca si actor, model, figurant chestii de astea si pentru lucru acesta nu am incheiat nici un contract, am platit doar o taxa de inscriere (cred) de 50 de roni! Acum imi dau seama ca am dat banii aiurea, nu vreau sa lucrez in domeniul asta si ma gandeam sa le cer cei 50 de roni inapoi. :D
Eu nu am beneficiat de nici o prestatie din partea lor, nu am primit nici un bun si nici nu am muncit deci in conditiile acestea deci cred ca este corect sa beneficiez de banii inapoi nu?
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 00:14, 13 Noiembrie 2010
Nu chiar.
In momentul in care v-ati obligat, consider ca trebuia sa va ganditi de 2 ori.
Faptul ca v-ati razgandit nu ii face pe cei carora le-ati promis ca veti face un anumit lucru sa va remita inapoi banii pe care i-ati predat pentru inscriere.
Cat timp nu a fost vorba despre un inscris care sa consfinteasca cele expuse de dvs. cu atat mai putin.
Oricum aproape nicio actiune pe cale judiciara (pentru ca asta va trebui sa intreprindeti in vederea remiterii sumei) nu se justifica din punct de vedere financiar.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Dumneavoastra puteti sa-i cereti, dar sa nu va asteptati sa vi se si returneze!...
Cel putin vi s-a taiat o chitanta pe banii aceia?
Pe chitanta trebuie sa scrie ce reprezinta suma platita.
Am chitanta stampilata si semnata de la ei! De ce nu as avea dreptul ? In tara asta oricine pune mana pe niste bani are toate drepturile sa-i pastreze indiferent daca ii merita sau nu? Unde e justetetea in toata chestia asta? :thumbdown:
Stimate domn,
As fi fost mai mult decat incantat sa existe, langa butonul cu aplauda, si un buton cu...huiduie...
In fine, problema este in felul urmator>
Chiar daca aveti o chitanta de mana sau nu, cu presupusa opozitie a colegului care v-a raspuns anterior, nu puteti face dovada unui termen in care cei carora le-ati platit sa va solicite pentru ce i-ati platit.
Atare situatie ceea ce doriti dvs. reprezinta denuntare unilaterala (dusa la extrem aceasta sintagma pentru aplicabilitate in speta).
Suma pe care ati platit-o nu e altceva decat garantia ca nu va veti razgandi, dar razgandindu-va...consecinta.

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana restituire suma platita elenaw elenaw Buna ziua! Am o nelamurire in ceea ce priveste rezolvarea problemei pe care o am. Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am platit un avans pt un catel de rasa, insa ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare ?! raku_cmr raku_cmr Am cumparat o masina euro 3. Din cate am auzit la televizor taxa de prima inmatriculare va scadea de la 1 iulie 2008, este adevarat? Am mai inteles ca cei care ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate teren mai multi mostenitori DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, in urma retrocedarilor, mostenitorii bunicului meu au primit titlu de proprietate continand mai multe parcele (8) , pe titlu fiind mentionati cei 4 ... (vezi toată discuția)