avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acord de asociere intre PFA si Persoana fizica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acord de asociere intre PFA si Persoana fizica

Ma intereseaza daca exista un cadru legal care ar da posibilitatea incheierii unui Acord de asociere in participatiune (sau alta forma) incheiat intre o persoana fizica si un PFA, pentru un obiectiv comun: "amenajare locuinta".

- Persoana fizica care detine in proprietate terenul si locuinta (in "rosu") sa contribuie intr-un procent de ex. 40% din valoarea cheltuielilor privind lucrarile de introducere a utilitatilor ptr. locuinta si lucrari pentru definitivarea constructiei, dar sa puna la dispozitie PFA-ului cu titlu gratuit 60% din cladire pentru desfasurarea activitatilor pe o perioada nedeterminata, cu conditia ca PFA-ul sa contribuie financiar cu restul de 60% pentru lucrarile mentionate mai sus.
- PFA-ul sa plateasca prestatorilor de servicii 60% din cheltuielile care se impun in numele persoanei fizice (sau direct cu factura emisa catre PFA), cu conditia sa poata introduce aceasta contributie financiara pe cheltuieli.

Va rog sa-mi spuneti daca se poate face acest lucru, conform cadrului legal iar daca nu se poate ce alte posibilitati mai sunt pentru cele mentionate mai sus.

Multumesc,

iuliusbedea@yahoo.com 0788507820

Alte discuții în legătură

Contract intre 2 pfa-uri pentru utilizarea unui utilaj gruianu_andreea gruianu_andreea Ma intereseaza ce forma de contract pot incheia intre PFA-ul meu si un alt PFA in vederea utilizarii unui tractor aflat in proprietatea celuilalt PFA. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune carmendehelean carmendehelean Societatile A si B incheie un contract de asociere in participatiune pe o perioada de 3 ani cu posibilitate de prelungire prin act aditional.Societatea A ... (vezi toată discuția)
Pot construi sediu firma si locuinta ? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica, iar materialele as vrea sa le ... (vezi toată discuția)