avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comert cu vinuri si alte bauturi spirtoase
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comert cu vinuri si alte bauturi spirtoase

Buna seara,
Am o suprafata de vie de 2 Ha si doresc sa stiu cum as putea sa vand vin ca persoana fizica. Care sunt autorizarile de care am nevoie si de unde la pot obtine si daca pot vinde vinul in bidoane de plastic de 5 l cu dopuri autofiletante. Este nevoie de etichetare? Cum pot sa fac asta?
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 01:55, 3 Iunie 2010
Vanzarea de vin ( produs accizabil cu aciiza zero) se realizeaza numai prin intermediul unui antrepozit fiscal, infiintat de dumneavoastra sau de altcineva. Nu este profitabil la 2 ha de vie sa va autorizati dvs, intrucat implica investitii in spatii, utilaje, autorizari diverse , cu costuri destul de mari. Autorizarea se realizeaza de catre Autoritatea Nationala a Vamilor prin directiile judetene de accize si operatiuni vamale.

Pentru a comercializa vinul in pet-uri de 5 litri , etichetate, aveti nevoie de asemeni de licenta de imbuteliator , pe care o emite Ministerul Agriculturii prin directiile agricole judetene . Si aceasta implica multe hartii si costuri. Dar cel mai bine va pot lamuri institutiile mentionate , care acorda consiliere gratuita la cerere.

Sfatul meu este sa comercializati vinul vrac , este mult mai simplu. Dar luati legatura cu Dir. de Accize si Operatiuni Vamale din judetul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii producator vin animis animis Buna ziua, o intreprindere individuala care se ocupa cu cultivarea strugurilor, productia si comercializarea vinului doreste sa inceapa activitatea si se afla ... (vezi toată discuția)
Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pot vinde bere produsă în românia fără să am ... ScorpioVlad ScorpioVlad Buna ziua. Pot vinde bere produsă în România fără să am licență pentru vânzarea de alcool? (vezi toată discuția)