avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat pt tentativa de omor calificat nevinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat pt tentativa de omor calificat nevinovat

daca cei care au dat declaratii impotriva sotului meu au mintit fapt ce reiese din dosar si adevaratul vinovat nu recunoaste ce a facut,ce sanse are sotul meu este la al 4lea mandat de arestare preventiva si nu au probe sa-i incheie rechizitoriul?este posibil sa-l condamne pe el dc nu este vinovat si a cerut testul cu poligraf,este folosit ca proba?ce legi avem in romania?dc 10martori mincinosi dau declaratii impotriva unuia il condamna fara retinere chiar dc se vede clar ca acei oameni mint?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:55, 7 Iunie 2010
acuzatia de tentativa de omor calificate ste o chestie f grava si va recomand cu tarie sa va alegeti un avocat care sa va reprezinte. nu va bazati pe consultatii obtinute de pe forum deoarece nu pot fi utile decit in mica masura din moment ce nu putem analiza actele din dosarul penal.
Intrebarea este pusa in mod foarte general si situatia reala nu este descrisa de dvs.
Daca se poate dovedi infractiunea de marturie mincinoasa,cercetarile pot lua alte intorsatura,dar probabil ca in afara declaratiilor unor martori,mai exista si alte probe cu care acestea au fost coroborate.
Fara a cunoaste amanunte,dar mai ales actele si lucrarile dosarului este greu de sa se poate formula o parere in mod profesionist.
Incercati sa dat mai multe amnunte despre aceasta situatie.
Subiectul “initial” este aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
dupa ce a avut loc scandalul sotul meu la 3zile a plecat din tara am angajat avocata dar nu s-a ocupat de caz politia a luat declaratii de la tabara adversa si dosarul s-a facut numai pe minciuni impotriva sotului meu dar cand a revenit in tara dupa 8luni nu a fost dat in urmarire sau sa aiba mandat in lipsa emis pe numele lui dupa 3saptamani a fost arestat ca nu a oprit la semnalul unui agent de circulatie dar de atunci el sta arestat preventiv de 3luni si nu reusim sa demonstram nevinovatia lui pt ca adevaratul vinovat nu recunoaste ca el ar fii dat cu toporul in cap la victima si nici ceilalti care au fost cu sotul meu la acel scandal nu mai recunosc ca au fost cu sotul meu deci sotul p[are ca afost singur in tot acest scandal
Sa stiti ca avocatul trebuia platit bine sa se ocupe de un astfel de caz.
Este foarte mult de lucru si necesita timp sa te ocupi de dosar.Probabil ca avocata dvs. este foarte incarcata cu alte cauze si nu are timp...
O alta problema mai este si aceea ca nu se permite accesul la dosar suficient la instanta daca avocatul nu stie cum sa puna problema.Din cate stiu nu vor sa dea copii xerox dupa dosar, ceea ce inseamna ca avocatul trebuie sa stea in arhiva cateva ore...daca are timp.
Se spune ca in Romania cei mai buni avocati...nu au timp...
Parerea mea este ca ar trebui sa va cautati un avocat care sa aiba...timp...
Dar, stiti vorba...time is money.
Pentru ca avocatul sa aiba timp trebuie sa mai renunte la anumite cauze care i-ar surveni ulterior.Insa, nu trebuie sa piarda nici bani...la treaba aceasta...Nu stiu daca ati inteles...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Masura preventiva prev de art 145cpr penala ,obligatia procurorului de a se pronunta cu privire la prelungirea sau incetarea masurii de anu parasi tara sau localitatea janos_varga janos_varga Procurorul face o propunere judecatorului pentru instituirea masurii de arestare preventiva ,aceasta este respinsa si inlocuita de judecator cu masura de a nu ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)