avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale filiala firma de asigurari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

filiala firma de asigurari

care sunt pasii pentru a deschide o filiala de asigurari.....oricare ar fi aceasta(asirom, generali, etc.) ?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinutzastefany , utilizator 12:27, 11 Iunie 2010
Cred ca "filiala" este un termen prea pretentios, adica o societate noua, cu personalitate juridica, sub controlul societatii de asigurare (numar majoritar de voturi), care sa faca o activitate distincta (exclus brokeraj de asigurari).
Banuiesc ca doriti sa infiintati o "agentie", ca subunitate fara personalitate juridica; in acest caz va trebui sa aveti ca unic obiect de activitate intermedierea in asigurari (CAEN 6622) si sa aveti contract de intermediere cu o societate de asigurari (sau mai multe dar pe clase de asigurare diferite). Unele societati stimuleaza astfel de demersuri in regim de "franciza", sprijinind chiar financiar noua entitate.
Va recomand sa incepeti activitatea ca persoana fizica, apoi, daca aveti succes, sa va infiintati societatea, iar daca succesul e si mai mare si exclusivitatea vanzarilor pentru o singura societate va limiteaza servirea clientilor, sa infiintati o societate de brokeraj in asigurari.

Succes!
Am citit pe un forum de un capital care ar fi intre 2500 si 5000 ron. Sau asta e in cazul in care imi fac societate?
Multumesc mult!
Cititi L.32/2000 si veti vedea reglementarile tuturor intermediarilor din asigurari si a asiguratorilor. Apoi veti lua o decizie in cunostinta de cauza.:)
multumesc mult pt raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Pot sa adaug cod caen 8219 la cod caen 6622? judit2000 judit2000 Buna ziua. Vreau sa stiu daca la infiintarea unei firme SRL,cu activitate principala Cod CAEN 6622 pot sa adaug ca activitate secundara si Cod CAEN 8219? (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)