avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... lichidare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

lichidare firma

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In anul 2004 firma mea a fost dizolvata pentru nedepunerea bilantului la Registrul Comertului. Aveam niste datorii la bugetul de stat , asa ca am asteptat sa primesc somatii de plata. Nu am primit niciodata nimic si ,totusi, anual am depus la finante bilant pe zero de frica sa nu "ma ia la ochi".Au trecut 6 ani si nimic. Luna trecuta nu am mai depus bilant la finante, fiind necesar sa il depun iar la Registru, din cate am inteles.Ce rost are sa depun un bilant la Registru, cand chiar ei m-au dizolvat pt ca n-am depus in 2004... nu stiu. Cert este ca m-am interesat si am aflat ca dupa dizolvare a fost numit un lichidator, dar eu n-am primit nicio notificare in acest sens. Cautand firma lichidatorului pe net, am aflat ca in 2006 lichidatorul a fost ... lichidat. In acest caz, nu ar fi trebuit sa se pronunte pana acum radierea firmei mele? Oricum au trecut o gramada de ani , probabil datoriile s-au radiat. Sau nu?

Va rog sa imi dati o lamurire, daca puteti. Sincer va spun ca imi este frica sa intreb la ei , sa nu ma puna sa platesc radierea sau chiar datoriile. La o alta firma pe care am avut-o, dar fara datorii, dupa un an de la dizolvare, am primit radierea fara sa platesc nimic.

In acest caz, cu firma dizolvata dar neradiata , pot fi bagata la plata impozitului forfetar?
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 16:22, 7 Iunie 2010
sentintele civile privind radierea si dizolvarea au fost publicate in Monitorul Oficial sau nu? raspunsul la aceasta intrebare este foarte important.
Buna ziua .
De curand,pentru firmele dizolvate nu se mai plateste impozit forfetar .
Marius Bote .
Pentru firma mea exista sentinta de dizolvare (la cererea ORC ,pentru nedepunerea bilanturilor).
Exista, de asemenea, incheiere a Tribunalului prin care a fost numit acest lichidator.

Referitor la lichidator , am gasit pe site-ul Ministerului de Finante datele firmei , in care se mentioneaza clar la stare societate : "Radiere din data de 29 octombrie 2007" (eu spusesem 2006) .Am mai gasit pe site-ul Uniunii Nationale a
Practicienilor în Insolventa din România un tabel de lichidatori , in dreptul lichidatorului meu scrie ca este radiata de catre comisia de disciplina a UNPIR.

Ce credeti?
Cred ca s-au prescris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare -radiere - lichidare srl lorellay lorellay Buna ziua, Ma lamureste si pe mine cineva va rog.... Am un SRL infiintata in 2004. Nu a avut activitate niciodata. In 2006 s-a deschis proces de radiere ... (vezi toată discuția)
Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare BISCUTA BISCUTA Buna ziua .Va rog frumos un raspuns daca se poate legat de urmatoarea speta.Firma mea este in lichidare de la ONRC din 2006 (a fost anuntata prin hotarare ... (vezi toată discuția)