avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma in lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma in lichidare

Buna ziua .Va rog frumos un raspuns daca se poate legat de urmatoarea speta.Firma mea este in lichidare de la ONRC din 2006 (a fost anuntata prin hotarare judecatoreasca si prin publicare in monitorul oficial ) . Ministerul de finante ne-a chemat in judecata pt neplata unor mici datorii pe care le-am lichidat cu aceasta ocazie.Cand am fost sa depun vectorul fiscal la circa finaciara mi s-a spus ca este pe lista firmelor in lichidare si ca nu mai primesc vectorul fiscal , si nici bilanturile si declaratiile trimestriale.Acum tot vin notificari de la ei ca nu sunt depuse declaratiile si bilanturile precum si soldurile unor datorii de care nu am habar.Lichidarea a fost initiata de camera de comert datorita faptului ca nu am schimbat CUI-ul in termeni legali ( asta din ce imi aduc eu aminte).Ce am de facut in acest caz?Pe de o parte imi spun ca nu mai depun pe alta imi trimit scrisori ca nu am depus.Bine inteles ca nici bilantul nu mai este depus la camera de comert din 2006...acum pt 2009 depun ceva? Ce inseamna pe situl onrc `` firma in lichidare`` si cand imi pot lua grija ca mai exista aceasta firma?Afecteaza cu ceva daca doresc sa fac o noua firma pe aceasi adresa si tot cu mine ca unic asociat? Va multumesc pt atentie.
Cel mai recent răspuns: BISCUTA , utilizator 21:57, 23 Mai 2010
Buna seara .
Atunci cand firma este radiata,este considerata ca nu mai exista.
Lichidarea este o operatiune juridica intermediara intre dizolvare si radierea finala a firmei .
Ce inseamna pe situl onrc `` firma in lichidare``

a fost numit un lichidator
si cand imi pot lua grija ca mai exista aceasta firma?

cand lichidatorul va cere radierea societatii
Afecteaza cu ceva daca doresc sa fac o noua firma pe aceasi adresa si tot cu mine ca unic asociat?

puteti sa va faceti o noua soc , la adresa respectiva trebuie sa aveti mai multe camere astfel ca soc sa nu se suprapuna
Multumesc pentru raspunsuri .Inca o intrebare daca nu va suparati..Am aflat de curand ca firmele care sunt in lichidare platesc impozit minim pe 2010 si forfetar pe 2009.Este adevarat? Mi se pare fara logica ...
impozit minim = impozit forfetar
de curand sa publicat ordonanta care scuteste de la plata imp minim soc dizolvate , in lichidare, faliment ....
Multumesc din suflet pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma Mara Ionescu Mara Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In anul 2004 firma mea a fost dizolvata pentru nedepunerea bilantului la Registrul Comertului. Aveam niste ... (vezi toată discuția)
Somatie plata impozit gabrika gabrika Buna ziua, am primit azi de la administratie o somatie de plata pt. impozitul forfetar. Mentionez ca somatia era din data de 08.10.09 si eu am primit-o abia ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)