Am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Pentru ca am copilas mic nu m-am putut prezenta la proces si acesta s-a judecat in lipsa. Acum am primit acasa hotararea judecatoreasca si as dori sa stiu cum pot face recurs...adica cum pot formula cererea de recurs si pe ce baza. As dori sa mai castig putin timp ca sa fac rost de bani sa platesc sau macar sa pot obtine o reesalonare a datoriei pe o perioada mai mare de timp. Am citit ceva despre un proiect de lege in care se spune ca s-ar putea reesalona datoriile la intretinere in 36 de rate lunare. S-a aprobat aceasta lege...sau macar s-a propus in parlament?
Va rog sa ma ajutati....am trei copilasi si din pacate sotul meu a ramas fara serviciu. Sigurul nostru venit este format din alocatiile copiilor+ indemnizatia mea de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, adica in total cca 880 RON. Nu vrea sa ma trezesc aruncata in strada impreuna cu copiii.... Ce solutii am? :(
Daca sunteti restantiera, recursul nu rezolva problema si va afundati si mai mult in datorii.
Recursul este o alta distractie si evident ca o sa va coste. Pe langa ceea ce aveti de plata conform hotararii data de judecatorie, dupa recursul ce poate dura 3-6 luni, o sa mai aveti de plata suplimentar alte cheltueli de judecata, cel putin onorariul a 2 avocati (unul al dv si unul al asociatiei).
Eu va sugerez sa mergeti la presedintele asociatiei si sa solicitati sistarea calculului penalizarilor si esalonarea debitelor, angajandu-va in scris ca o sa achitati lunar o suma asupra careia va intelegeti cu presedintele.
prin neprezentare ati acordat asociatiei sa va incaseze banii fara mult efort
Ati fi putut trimite o cerere prin care sa solicitati calculele
ACUMA PUTETI FACE RECURS SI SA SOLICITATI CALCULUL DETALIAT al cheltuielilor. pe fiecare furnizor..modalitatea de calcul al penalizarilor si confruntati cu ..STATUTUL asociatiei..
Lista de plata nu poate fi folosita ca document prin care sa se solicite plata cheltuielilor.Apoi nu specificati ...cum ati fost data in judecata...CIVIL sau SOMATIE DE PLATA...
Contestarea calculelor si solicitarea unei expertize se fac in cursul procesului la judecatorie si nu in timpul recursului. Recursul se face la tribunal si se admite pentru alte motive si nu pentru calcule incorecte sau prevederi din statutul asociatiei.
Aceste sunt motive de tergiversare, de optinere a unor termene din partea instantei dar in prima instanta, la Judecatorie si nu la Tribunal in recurs.