Revin cu problema mea mai veche legata de o depunere CEC .La sfirsitul libretului de depunere am gasit urmatorul text :''In afara dobinzilor si a cistigurilor toti titularii de librete beneficiaza si de avantajele generale ale pastrarii banilor la CEC :garantarea de catre stat a sumelor depuse ,acestea putind fi retrase oricind pastrarea secretului privind sumele depunatorilor si operatiile efectuate ;scutirea de impozite si taxe a depunerilor ,dobinzilor si cistigurilor ,acestea nefiind supuse prescriptiei ."
Intrebarea mea este odata benii depusi intr-o banca sau unitate CEC sunt sau nu supusi prescriptiei ,sunt sau nu afectati de inflatie si devalorizare?
cred ca textul se refer la prescriptie, pt ca ar fi aberant ca in cazul in care depui o suma de bani la CEC/ BANCA sa nu i poti folosi dupa 3 ani pt ca a intervenit prescriptia #-o
Noi am fost sa retragem acei bani iar functionara bancii ne-a spus ca nu avem ce bani sa mai retragem caci acele cec-uri nu mai sunt valabile iar suma pe care ar trebui sa o retragem ar fi foarte mica.Desi la momentul depunerii acelor bani suma era una destul de importanta.
Ceea ce spuneti dvs nu pare sa aiba nicio legatura cu prescriptia. Prescriptia curge de la momentul nasterii dreptului la actiune, adica in cazul unei creante de la scadenta ei. Cum un depozit nu are scadenta, nu vad cum sa se aplice prescriptia.
Nevalabilitatea filei respective e cu totul alta problema, dar chiar dvs spuneti ca asta nu va impiedica sa va cereti banii, ci problema e doar ca sunt foarte putini. Cereti informatii in scris de la banca, de fapt nimeni nu v-a dat nicio informatie concreta. Ce va intereseaza este: 1. care a fost soldul anual al contului, 2. cum s-a calculat, 3 cat aveti de ridicat acum, 4. cum puteti solicita suma.
Am avut si eu doua sume importante ( la vremea lor 1997 - 2000 ) la BCR si CEC si mi s-a spus ca nu mai am nimic de primit din cauza comisioanelor de administrare , adica la BCR comisionul a fost de 15 euro pe an plus un comision lunar ( la conturile inactive lunar ) si depozitul la termen nu a mai fost reinnoit ( cu toate ca era cont cu capitalizare , dar BCR a schimbat niste contracte ) transformandu-se in cont curent , iar la CEC situatia a fost asemanatoare , plus ca la CEC mi s-a spus ca libretul meu de economii a expirat . #-o
Eu i-am bagat in ..... masii si le-am urat sa aiba parte numai de pagube in viitor , dar dumneavoastra puteti incerca sa-i dati in judecata daca nu puteti ajunge la o intelegere amiabila .
Aveti mare grija cand va alegeti avocatul , pentru ca foarte putini avocati se si pricep la spete de acest gen .