turcalexandra a scris:
parerea mea e ca nu se iau in calcul lunile in care ai fost platita tot de stat ci doar cele in care ai obtinut venituri impozabile
eu spre exemplu am inchetat concediul de maternitate in oct 2009, mi-am luat 1 luna jumate medical si apoi am efectuat cele 126 zile...apoi am intrat in ingrijire copil.
Cand am primit decizia de calcul a idemnizatiei am constatat ca e identica valoric cu cea pt primul bebe.Prin urmare s-au luat in calcul veniturile anterioare primei nasteri si nu lunile in care am fost platita de stat
1. Tocmai am redat mai sus, din lege, ca perioadele de concedii si indemnizatii de asigurari sociale (boala, maternitate) se iau in calculul celor 12 luni ca fiind asimilate obtinerii de venituri impozabile.
2. Nu inteleg cum ati fost in maternitate (sarcina si lauzie), apoi in concediu medical si apoi iar in maternitate 126 de zile!?
3. Daca indemnizatia pentru al doilea CCC era egala cu aceea pentru primul CCC este posibil sa fi nascut al doilea copil in timp ce erati in CCC pentru primul copil.
4. Pentru a nu induce in eroare pe useri, cand faceti afirmatii aduceti, ca proba, textele de lege necesare.