Buna ziua.
Sunt angajata din 22 noiembrie 2009 iar pe 11 iulie voi naste, ceea ce inseamna ca voi avea 8 luni de cotizare catre stat. Contabila mi-a spus ca cele 126 de zile de concediu de maternitate se aduna la cele 8 luni lucrate si prin urmare voi putea beneficia de concediul pt crestera copilului de 2 ani.
Stie cineva cum stau lucrurile mai exact?
Dumneavoastra nu puteti beneficia de CIC, asta intrucat din noiembrie pana in iulie nu sunt 12 luni. Actul normativ vorbeste despre 12 luni anterioare nasterii copilului.
In ceea ce priveste concediul de sarcina si lauzie, se ia in calcul dar numai cele maxim 84 zile anterioare nasterii (pentru ca legea prevede ca minim 42 trebuiesc luate dupa nastere).
Am specificat ca cele 126 de zile vor fi luate DUPA nastere, iar impreuna cu acestea voi avea 12 luni.Nu inteleg cum este legea pt ca fiecare o interpreteaza cum vrea. OUG 148/2005 spune altceva??As dori sa raspunda doar cei ce au cunostinte solide sau lucreaza in domeniu....nu ma ajuta la nimic daca fiecare isi da cu parearea fara a fi avizat....
In primul rand chiar stiu ce vorbesc, nu imi dau cu parerea. Daca ati citi OUG 148/2005 ati vedea exact ceea ce v-am spus eu. Adica - obligatoriu minim 12 luni inainte de nastere trebuie sa aveti venituri impozabile.
Eu ce sa spun, sunt doar consilier juridic si ma lovesc de actul asta normativ (pe care stiu sa il si interpretez) zi de zi, dar poate stie mai bine contabila care v-a spus ca puteti beneficia, chiar daca nu indepliniti stagiul de cotizare .... Ori vreti un raspuns pertinent ori nu. Pentru ce ati postat acest topic?
Si mai pe intelesul dvs, adica mai simplu:
daca nasteti, spre ex. in data de 10 iul 2010 se iau in calcul veniturile realizate din data de 10 iul 2010 pana in data de 09 iulie 2009. In calculul acestor venituri intra inclusiv concediul prenatal (daca se efectueaza), concedii pentru risc maternal sau alte concedii medicale, dar efectuate doar anterior nasterii.
Eu va inteleg si va respect dorinta, dar dorinta dvs. nu are nicio legatura cu regulamentul de postare in Forum. Intrucat discutia a deviat de la cursul ei firesc, voi inchide acest topic.