avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dividente!!! Ce facem cu ele....???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dividente!!! Ce facem cu ele....???

Bine v-am regasit!...

gata si 2006...dar SRL ul meu a facut dividente...si sunt c-am mari (ca 10000Euro)... prin vinzare de imobil....ce-i de facut?

cine-mi poate da un sfat?

Ce sa fac cu dividentele? Care sunt procentele de impozit pe dividente?

Care este metoda cea mai buna ca sa nu platesc acel impozit pe dividente la stat?

Eu initial vreau sa suspend activitatea la acest SRL.
Sau mai bine sa inchid societatea?

Cum e mai bine?

Ma ajuta cineva?

Multumesc mult.
gabriel.b
Cel mai recent răspuns: gabriel.b , utilizator 18:43, 8 Mai 2007
O prima observatie: termenul corect este dividenD si nu dividenT
1.Dividendele se platesc actionarilor (persoane fizice sau juridice) sau se lasa in societate
2.Impozitul pe dividende este 16%
3.www.avocatnet.ro/content/art... >
se dicide prin HAGA daca se acorda sau se lasa la societate, mentionanad valoarea exacta a dividendelor.

succes .
si nu te speria ca suma nu e mare asa cum crezi.
multumesc pentru raspuns...
mai mentionez ca societatea este cu asociat unic....asta nu ar fi o problema....
dar ...
la 10000Euro dividente...sunt c-am 16% +3% in total 19% si asta este c-am 2000Euro...si pentru mine c-a asociat unic e ceva...
...
Intrebare...
1.daca continui activitatea... pot in cursul anului 2007 sa diminuiez din aceste dividente?...
2. dar daca suspendez activitatea...trebuie sa le ridic acestea sau nu?...
sau cum trebuie sa fac mai bine?

multumesc din inima...pentru timpul acordat...si pe curand...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividente este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
Somaj-asociat firma Gabi_9568 Gabi_9568 Buna seara, Am fost disponibilizata de curand si nu stiu daca pot sa primesc somaj tinand cont ca sunt asociata intr-o firma. Nu realizez nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Dividende si costuri Mario-100 Mario-100 Care sunt costurile aferente dividendelor si ordine in care acestea se aplica in 2011, eu stiu asa: Profit brut -16% = profit net Parte din profitul net ... (vezi toată discuția)