avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri ,drept de proprietatebuna z
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri ,drept de proprietatebuna z

buna ziua .bunica mea a decedat acum 6 luni. dupa moartea ei ,tatal meu a aflat ca a lasat jumatate din avere unei nepoate.tatal tatalui meu este decedat de 29ani.tatal meu nu a stiut nimic din ce a facut mama lui.a aflat totul dupa decesul mamei lui ,cand a venit nepata sa ii spuna ca ea a fost la un notar si a facut act de vanzare-cumparare cu bunica mea pe cand traia aceasta.aceasta nepoata nu vrea sa arate actul spunand ca este trimis la judecatorie in conditiile in care nu a dat-o nimeni in judecata.eu stiam ca bunica mea nu avea cum sa ii faca un act de vanzare-cumparare fara semnatura copiilor ei.am uitat sa specific ca tatal meu mai are inca doi frati.unul dintre frati a spus ca el a stat de martor fara sa avertizeze pe nimeni de intentiile bunicii.e oare adevarat? se pot face lucruri asa urate in romania de azi?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:28, 3 Iunie 2010
Bunica putea sa instraineze orice bun in timpul vietii, fara a avea nevoie de vreun acord al copiilor ei.

In Romania se fac lucruri mult mai urate. De ce va mirati de unul absolut banal?

Este posibil ca bunica sa fi vandut din cota sa parte din mostenirea sa, in calitate de sot suprevetuitor.
Insa daca aveti indoieli in ceea ce priveste legalitatea actelor respective adresati-va unui notar, deschideti succesiunea si apoi, cu sprijinul unui avocat, tatal va face toate demersurile necesare exercitatrii drepturilor sale de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire andreeageo andreeageo buna ziua!bunica mea a decedat iar noi nu am stiu acum dupa ce am inmormantat-o am aflat ca iar fi lasat casa garsoniera unei nepoatei (fata fratelui ei) drept ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare- sanse /se poate invoca nulitate absoluta ? ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA 1.In anul 1940 bunicul meu cumpara teren loc de casa,cu casa construita pe el.(asa este specificat in actul de vanzare ).Actul de vanzare este incheiat la ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutatima cu un raspuns Tomatoma Tomatoma Cand eu aveam 6 ani ,mama mea a divorțat , în 2003 a decedat tatăl meu iar în 2005 bunicul meu . Tatăl meu nu are frați singura moștenitoare fiind eu ... (vezi toată discuția)