avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... In cazul in care sunt administratorul unei firme care ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

In cazul in care sunt administratorul unei firme care are un proces si ar trebui sa plateasca o suma insa nici societatea, si nici eu nu am nimic pe numele meu si nici un venit. ce se intampla??

Nici eu ca si administrator si nici societatea nu are bunuri . Eu locuiesc inpreuna cu mama mea tatal fiind decedat,insa mostenirea nu a fost inca facuta. Deci nu am nimic pe nume .Ce se poate intampla ? sunt la judecata de fond inca , datoria nu este imensa insa nu dispun de suma respectiva pentru a o achita firmei respective care ma dat in judecata pt neplata. Ce se poate intampla in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Conrad , utilizator 16:37, 3 Iunie 2010
societatea respectiva are la dispozitie 3 ani sa va execute silit dupa obtinerea titlului executoriu, in aceasta perioada se pot intampla multe...printre care si obtinerea de venituri ori, cine stie ....
dl_costas a scris:

societatea respectiva are la dispozitie 3 ani sa va execute silit dupa obtinerea titlului executoriu, in aceasta perioada se pot intampla multe...printre care si obtinerea de venituri ori, cine stie ....

Da, asta stiu.Insa la momentul de fata sa inteleg ca nu au ce sa imi faca asa este? Respectiv in cazul in care nici la proces nu ma duc, fiindca este in alt judet , Implica vreo sanctiune sau pur si simplu ma judeca in lipsa . si se termina asa Ei avand sarcina sa urmareasca 3 anii daca intra ceva pe numele societatii sau al meu?
user Conrad

Conf. art.653 C.civ., sunteti mostenitor sezinar iar creditorii dvs. pot sa va urmareasca (art.699 C.civ.), daca exista titlu executoriu, si sa va execute silit pentru cota dvs. din imobil.
Nu este recomandat sa nu va prezenta la proces. Incercati cel putin sa va formulati apararile si sa solicitati judecarea in lipsa.
cermak gruianu a scris:

user Conrad

Conf. art.653 C.civ., sunteti mostenitor sezinar iar creditorii dvs. pot sa va urmareasca (art.699 C.civ.), daca exista titlu executoriu, si sa va execute silit pentru cota dvs. din imobil.

Chiar si in cazul in care mosternire nu a fost inca facuta? deci nu figurez nicaieri ca si mostenitor sau proprietar?

Alte discuții în legătură

Executare silita kamy_dani kamy_dani am primit acum 2 zile un titlu executoriu de la anaf pt neplata unei amenzi judecatoresti in valoare de 5000000 lei vechi pe care nu am platit_o deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns concret !!! redialboss redialboss se poate executa silit apartamentul pentru credite de consum nerambursabile stiind faptul ca apartamentul respectiv nu este proprietate personala ci este ... (vezi toată discuția)
Drepturi innaintea deschiderii succesiunei anicka anicka Buna ziua, Am o probema ceva mai delicata si anume: Sora mea si cu mine am mostenit de pe urma parintilor o locuinta.Succesiunea nu a fost deschisa inca ... (vezi toată discuția)