Buna ziua!
Va rog mult poate reuseste cineva sa ma faca sa inteleg ce sa fac,referitor la o taxa de timbru pe care trebuie sa o achit.
Am incheiat un proces de reziliere contract al unui apartament si am fost scutita de taxa de timbru,am castigat procesul si am redevenit proprietara apartamentului si surpriza: conform art.50 indice 2 din OUG 51/2008 - legea 193/2008,in situatia in care prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila benificiarul ajutorului public judiciar dobandeste bunuri sau drepturi de creanta a caror valoare,respectiv cuantum depaseste de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, acesta este obligat sa restituie ajutorul public.
Trebuie platita taxa de timbru?
Multumesc mult!
momentan nu pot accesa programul meu legislativ, insa daca lucrurile stau cum dvs. le-ati descris, si sunt indeplinite cerintele indicate, iar prin tranzactia incheiata nu ati stipulat nimic in legatura cu cheltuielile de judecata, dvs. trebuie sa platiti cuantumul taxei de timbru.
sunt constienta ca o data ce s-a judecat procesul si s-a hotarat asta ,trebuie sa platesc,dar suma e destul de mare si totusi ma gandesc daca nu o platesc ce se poate intampla?