avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru(scutirea si totusi obligarea la plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru(scutirea si totusi obligarea la plata acesteia)

Buna ziua!
Va rog mult poate reuseste cineva sa ma faca sa inteleg ce sa fac,referitor la o taxa de timbru pe care trebuie sa o achit.
Am incheiat un proces de reziliere contract al unui apartament si am fost scutita de taxa de timbru,am castigat procesul si am redevenit proprietara apartamentului si surpriza: conform art.50 indice 2 din OUG 51/2008 - legea 193/2008,in situatia in care prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila benificiarul ajutorului public judiciar dobandeste bunuri sau drepturi de creanta a caror valoare,respectiv cuantum depaseste de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, acesta este obligat sa restituie ajutorul public.
Trebuie platita taxa de timbru?
Multumesc mult!
prin hotararea pronuntata, nu a obligat instanta paratul la plata cheltuielilor de judecata?
procesul s-a incheiat printr-o tranzactie si nu a cerut nimeni cheltuieli de judecata
momentan nu pot accesa programul meu legislativ, insa daca lucrurile stau cum dvs. le-ati descris, si sunt indeplinite cerintele indicate, iar prin tranzactia incheiata nu ati stipulat nimic in legatura cu cheltuielile de judecata, dvs. trebuie sa platiti cuantumul taxei de timbru.
sunt constienta ca o data ce s-a judecat procesul si s-a hotarat asta ,trebuie sa platesc,dar suma e destul de mare si totusi ma gandesc daca nu o platesc ce se poate intampla?
in cazul in care nu o puteti plati momentan, singurul lucru care se poate intampla este sa va treziti cu o somatie a celor de la finante!

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru hotarare cu mentiunea "definitiva si irevocabila" stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Va rog respectuos sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: In urma cu vreo 3 saptamani ,mi-a fost comunicata sentinta prin care ... (vezi toată discuția)
Restituire ajutor public judiciar ContSters445149 ContSters445149 Buna ziua, imi puteti explica va rog articolul 50 din legea nr. 193/2008 : \"In situația în care, prin hotărâre judecătorească definitivă și ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa platesc taxa de timbru de 3% (taxa partaj) bebito&bebita bebito&bebita este o regula sau tine de judecator daca platesc sau nu taxa de timbru? multumesc (vezi toată discuția)