avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proces cu Carpatica asig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proces cu Carpatica asig

In urma unui accident nerecunoscut de Carpatica i-am actionat in judecata inca din noiembrie 2009.La penultimul termen din aprilie au fost aprobati si audiati doi martori care au declarat ca intradevar masina mea a fost lovita de asiguratul Carpatica.De asemeni si soferul vinovat a fost audiat si a recunoscut si dinsul ca intradevar ma lovit.Pirita (Carpatica) a cerut dupa 6 luni de la accident si dupa ce masinile au fost reparate expertiza tehnica.A fost un expert a vazut unde s-a petrcut accidentul si a scris mai itii ca intradevar masina mea a fost lovita de vinovat ca in final sa scrie ca accidentul putea sa se intimple in alte conditii deci am spus noi.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1-Poate asa zisa expertiza facuta dupa 6 luni s combata declaratiile martorilor?
2 Accidentul a fost vazut de mai multe persoane .Pot cere sa mai fie audiate si acestea?
3 Daca judecatoarea nu accepta audierea si altor martori,pot acestea sa dea declaratie la un notar si pot aceste declaratii sa le folosesc in instanta?
Cel mai recent răspuns: TanaR , utilizator 18:12, 4 August 2010
1. Expertiza odata acceptata ca proba, va fi luata in considerare de judecator, si sunt importante explicatiile stiintifice ale expertului cu privire la dinamica accidentului si sa nu fi combatut ceea ce au declarat martorii.la expertiza puteti formula obiectiuni.
2si 3. Nu vi se vor accepta alti noi martori, dar declaratii notariale [uteti depune la dosar.
Expertiza tehnica este o proba care, in cazul in care este corect efectuata, lamureste pe baze stiintifice unele aspecte tehnice ale accidentului de circulatie.
Declaratiile martorilor sunt, de asemenea, probe, dar care nu au caracter stiintific. De cele mai multe ori declaratiile martorilor au caracter subiectiv fiind influentate de diversi factori.
Expertului i sa cerut sa confirme s-au sa infirme daca accidentul a avut loc in locul declarat de mine.Martorii si soferul vinovat au declarat acest lucru..Expertul a sustinut in expertiza sa ca sar putea ca accidentul sa nu se fi produs in locul declarat de mine si spus si de martori..Accidentul a mai fost vazut,inafara de martorii acceptati de judecator de inca 4 persoane si doi copii..Una din persoane era in auto vinovat .Copii erau si ei in masina vinovata de accident.Celelante 3 persoane lucrau in apropierea drumului cu pricina si au si ajutat la impingerea masinilor.De asta am intrebat daca pot ca ceilanti martori sa dea declaratie la un notar public ca ua vazut accidentul in locul declarat de mine.Multumesc
E o prostie, daca asa s-a retinut de instanta ca obiectiv, sa declare expertul unde s-a produs accidentul..... Ca doar nu e Nostradamus.......:stunned:
Vi s-a raspuns corect ca declaratiile notariale ale martorilor evenimentului pot fi depuse la dosar dar ele pot fi luate in considerare doar referitor la locul unde s-a produs evenimentul, ora, starea vremii, nu si considerente cu privire la ce s-a deteriorat, cum a condus fiecare etc. Personal consider expertiza th. dupa 6 luni de la accident doar ca sa precizeze daca locul evenimentului este cel declarat o aberatie si un motiv in plus de a tergiversa despagubirea, motiv de a ocupa timpul magitratilor de la alte probleme mai importante si mai de folos altora.

Alte discuții în legătură

Proces cu carpatica asig buniculmiti buniculmiti Am mai scris pe acest forum.Acum am ajuns in urmatoarea situatie.JUdecatoria a cerut expertului sa constate daca accidentul suferit de mine a avut sau nu in ... (vezi toată discuția)
Intravenient fortat si model indrumare Mihai01 Mihai01 Buna ziua! In urma cu 3 luni am provocat un accident auto fara victime (eu fiind soferul vinovat). Zilele acestea am primit o citatie prin care sunt chemat la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier crauswitz crauswitz In luna martie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier usor (tamponare), pe scurt am fost acrosat in trafic de un alt conducator auto, dupa ... (vezi toată discuția)