buna ziua
cred ca avocatul meu s-a vandut ......de 5 termene partea opusa (paratii)lipsesc ba unul ba altul ,iar avocatul meu nu scoate o vorba desi eu l-amrugat sa accelereze putin treaba pt. ca nu am timp doar de stat prin tribunal , el imi spune ca asta este procedura si trebuie sa avem rabdare.
este corect sa se amane din acelas motiv (neprezentare) de 5 ori sau avocatul meu s-a vandut si asteapta ca eu sa renunt ?
Chestiunea este ca in situatia in care procedura de citare cu paratii nu a fost legal indeplinita (adica una din citatii s-a intors la dosar cu mentiunea ca destinatarul nulocuieste la adresa respectiva) sau la fiecare termen cate un parat doreste amanare pentru a-si angaja un aparator, avocatul nu are ce face. Mai mult, judecatorul este cel care conduce si decide ce si cum si daca se amana procesul. Avocatul va reprezinta interesele dvs. in concordanta cu Codul de proc civila...insa chiar daca ar face galagie..intr-un fel sau altu..judecatorul este cel care decide....
Dupa rationamentul dvs. ar insemna ca si judecatorul ar fi cumparat...ceea ce nu este cazul...
Trebuie sa aveti rabdare.....asta-i procedura...care trebuie respectata...altfel hotararea poate fi casata, respectiv infirmata in calea de atac pentru nerespectarea procedurilor de care va vorbeam mai sus.... si dupa care instanta de apel va retrimite la judecatorie si o luati de la capat...atunci nu stiu daca va va mai conveni...
deci, multa rabdare....
dar cine va impiedica sa nu mergeti la un alt avocat, sa-i prezentati cazul si sa va consultati cu el?
nu putem sa ne dam seama, doar din ce relatati dvs.
Amanarea unei cauze
cosu14
as dori sa stiu si eu de cate ori se poate amana judecarea unei cauze civile intr-un proces?...de un an de zile cauza se amana lunar din motive neintemeiate pe ... (vezi toată discuția)