avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie la alta adresa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie la alta adresa

Buna ziua,
ma confrunt cu o situatie incredibila de aceea va rog cine poate sa ma sfatuiasca ii raman recunoscatoare, am inceput prin depunerea unei plangeri penale care sa finalizat cu inceperea urmaririi penale, la judecatorie mi sa dat din nou castig de cauza respectiv inculpatul a primit cea mai mare pedeapsa privind acea infractiune dar fiind prima infractiune i s-a dat cu suspendare,dupa aceea inculpatul a facut cerere de recurs,la primul termen acesta nu s-a prezentat cerand o amanare scrisa depunand la dosar o adeverinta medicala care a fost data cu o zi inainte de termenul de judecata nefiind specificat ca este valabila si pentru a doua zi,eu m-am opus cererii de amanare si am cerut instanteisa-i puna in vedere inculpatului sa aduca la termenul urmator de la doctor fisa medicala si faptul ca acesta trebuia sa ramana la domiciliu,instanta fiind de acord la incunostiintat pe inculpat specificandui totodata ca in instanta de recurs i se accepta o singura amanare,la termenul urmator se prezinta in persoana si depune la grefier o alta cerere de amanare pe acelasi motiv si ca vrea sa-si angajeze un avocat,fara a aduce dovezile cerute si nici altele noi,cand sa luat cauza m-am opus si eu si procurorul in privinta amanarii acesta nemotivand nici recursol,cauza a intrat in pronuntare si a fost respins recursul,in termenul legal inculpatul face o cerere de anulare a recursului unde surpriza eu nu am primit nimic acasa,noroc ca privesc tot timpul pe Ecris am vazut cauza si m-am dus la tribunal unde am cerut copii de la dosar cu cererea acestuia si motivele contestatie, unde surpriza la adresa mea era specificata o adresa pe care a trebuit sa ma uit pe harta orasului pentru a vedea unde se afla,ce se poate face in acest caz?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 20:35, 16 Decembrie 2012
Va prezentati la proces si invederati instantei aspectele sesizate.
Prin prezentarea dvs se va acoperi viciul de procedura in privinta citarii dvs.
multumesc de raspuns,totusi daca acest om care are o obisnuinta de a-mi indica alta adresa nu numai in cauza de care am facut vorbire,a depus la dosarul din recurs probe prin care a facut de asemenea cereri in instanta civila tot cu adresa mea falsa,pana si plangere penala tot cu adresa mea falsa,cu toate ca acesta cunoaste bine adresa mea deoarece suntem in procese de 10 ani,avem un copil impreuna si are de respectat doua hotarari definitive unde este trecuta adresa mea,ce pot sa fac in acest caz,cum pot sa opresc acest om sa-mi interzica dreptul la un proces echitabil,la dreptul la aparare?
Instanta va aprecia cererile formulate de fostul dvs sot, verificand totodata temeiurile si legalitatea cererii.
Veti vedea la dosar si daca procedura de citare a dvs a fost indeplinita.
In mod normal, daca se indica adrea gresita a partii in dovada care se depune la dosar, se specifica destinatar necunoscut la adresa respectiva, urmand a se face demersuri pentru a se afla adresa corecta.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu primesc citatia? ce se poate intampla? animacikaa animacikaa intr un dosar penal in recurs am avut primul termen in 23 ianuarie....am cerut amanarea cauzei pt a angaja un avocat,(cererea am depus la arhiva,nu am fost ... (vezi toată discuția)
Prezenta abligatorie la recurs? elenamuscalu elenamuscalu desi sunt parte vatamata intr-un proces penal nu am facut cerere de recurs.celelalte parti insa au facut cereri.am primit citatia de la tribunal.sunt obligat ... (vezi toată discuția)
Judecatorul expert IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, ... (vezi toată discuția)