avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Judecatorul expert
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Judecatorul expert

Buna ziua.
Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, si dovezile care...nu dovedesc incunostiintarea partilor .Pentru ca eu,ca parat,am cerut recuzarea expertului pentru faptul ca expertiza este falsa(eu nici macar nu sunt mentionat ca parte in ex pertiza)de incunostiintare nici vorba.
Judecatorul corect,cum deja m-am dumirit,a suspendat judecarea pentru neachitarea expertizei false (Mi-a violat proprietatea?Cum a intrat pe teren,expertul ?),cu toate ca am cerut recuzarea,exact pentru lipsa incunostiintarii partilor.
Judecatorul,dupa cererile noastre-pe care le ignora,a mai dat trei termene pentru a
retrimite adrese catre expert ,cu toate ca,atat expertiza cat si dovezile (incomlete) de incunostiintare a partilor sunt la dosar.
Oare ce dreptate imparte un asemenea judecator?
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 16:11, 16 Iulie 2012
este f corect cum a procedat instanta, a dispus ca expertul sa va comunice in scris data si ora cand se va efectua o noua expertiza. expertiza deja facuta nu va fi luata in calcul de catre instanta de judecata.
Nu s-a cerut o noua expertiza,se solicita dovada incunostiintarii partilor.
Daca a fost atentionat ca expertiza este falsa,putand ”observa” si singur,
de ce,dupa 12 termene pentru adrese catre expert il vrea tot pe acesta,cerand si plata expertizei masluite.
Asta e f.corect?
daca expertiza s-a facut fara dovada comunicarii citarii partilor este lovita de nulitate.prin urmare va trebuie efectuata o noua expertiza. asa spune codul de procedura civila.
Va multumesc.
Dar,expertul care a comis un fals pentru a produce consecinte juridice,cum poate sa mai efectueze vreo expertiza,in acest caz?
ContSters160686 a scris:

daca expertiza s-a facut fara dovada comunicarii citarii partilor este lovita de nulitate.prin urmare va trebuie efectuata o noua expertiza. asa spune codul de procedura civila.


codul de procedura mai precizeaza si faptul ca cel care a fost ... expert ... nu mai poate participa in caz de rejudecare , art 24 . Ori , la Judecatoria Privata , legea nu are nicio importanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica - obiectiuni? lovistean lovistean Buna ziua, In procesul de judecare pentru obtinerea/recunoasterea unui drept de servitute s-a dispus, de catre instanta, efectuarea unei expetize tehnice ... (vezi toată discuția)