avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal ?

Bună ziua.
Cu toate că,de la prima adresă către expertul desemnat, i-a fost solicitată atașarea la lucrarea de expertiză a dovezilor de încunoștiințare a părților,despre data,locul și orele la care urmează a culege datele necesare efectuării raportului de expertiză,după perioada 22.04.2010 - 07.04.2011, în care procesul a fost amânat pentru expertiză,cu laaargul concurs al judecătorilor,ex pertul a depus lucrarea în timpul ședinței de judecată.
Bineânțeles că nu a respectat legea (art.209) dar,nu a depus nici dovezile de încunoștiințare a părților,așa că ...a mai primit o adresă.
Există în dosar și un borderou,depus de către expert,în care eu nu figurez ca fiind înștiinșat cu scrisoare recomandată.
Pe lângă faptul că nu poate face dovada informării părților-pentru că nu a trimis scrisorile,eu nu sunt nici amintit în ”lucrarea” lui,cu toate că sunt proprietarul terenului în litigiu; Mai mult,deoarece jude-le nu i-a stabilit și plata cuvenită,a avut grijă să dubleze suma cerută în prima fază a judecării .Acum,cauza se află spre rejudecare,după casare.
Potrivit art.24,C.pr.civ.,acest expert nu mai putea lua parte la rejudecarea după casare.Nu?
Au fost respinse cererile de recuzare ca nefondate.
Pentru că nu se poate face dovada încunoștiințării părților probabil,la înțelegere cu
reclamantul (primăria),Instanța a hotărât suspendarea judecării,conform art.155,ind.1.,pentru că nu a fost plătită ”munca”expertului.
Anterior suspendării,au fost depuse cereri de recuzare și,respectiv, încuviințare a probei cu martori.
Înainte de a suspenda cauza pentru neplata ex pertizei,pentru că El,jude-le,ceruse la termenul anterior ca ex pertul să depună dovada încunoștiințării părților,nu ar fi trebuit să constate că expertul nu poate dovedi încunoștiințarea părților și, apoi,să solicite plata expertizei ?
Vă rog,aștept opiniile d-voastă.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
IonPopescu-B, utilizator

Alte discuții în legătură

Judecatorul expert IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Pentru ca pe 8 martie,expertul a depus expertiza la dosar,judecatorul a amanat procesul pentru observarea expertizei.Au fost depuse,tot atunci, ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert? MargineanuGabriel MargineanuGabriel Buna ziua Am o nedumerire legata de modul in care trebuie sa actionez. Imi este atacat de ceva vreme titlul de proprietate pe un teren de catre un vecin. ... (vezi toată discuția)
JudecÃtoria privatà ! IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Este drept ca un proces să fie amânat 11 termene la rând pentru că expertul nu își depune expertiza. Acum,după un an,a depus un fals ... (vezi toată discuția)