avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza tehnica - obiectiuni?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza tehnica - obiectiuni?

Buna ziua,

In procesul de judecare pentru obtinerea/recunoasterea unui drept de servitute s-a dispus, de catre instanta, efectuarea unei expetize tehnice topo ca mijloc de proba si in sarcina reclamantului.

Alegerea expertului s-a facut aleator (prin tragere la sorti), dar a fost ceruta recuzarea acestuia de catre parat, cerere respinsa de instanta.

S-au depus la instanta doua "seturi" de obiective: unul al paratului si unul al reclamantului.
Obiectivele au fost depuse la termene de judecata diferite: Paratul a depus obiectivele imediat dupa ce s-a dispus expertiza, simultan cu cererea de recuzare a expertului. Reclamantul a depus obiectivele sale la termenul urmator, odata cu cererea de respincere a recuzarii (ulterior aprobata),

La efectuarea expertizei obiectivele primite de la instanta erau cele ale paratului, nu ale reclamantului. Diferenta principala intre obiective este specificarea existentei a doua cai de acces, una auto folosita de circa 20 de ani si revendicata de reclamant si o alta, pietonala, construita de parat in timpul procesului.

Astfel, expertiza a raspuns unor obiective care nu reprezinta obiectivele celui care a suportat-o.

Ce trebuie facut pentru ca obiectivele stabilite de reclamat sa fie luate in consideratie?

Se poate judeca corect cauza, in conditiile date?

Maine este termenul de judecat si nu stiu cum sa actionez.

Subiectul initial a fost deschis de mine aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
lovistean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 08:42, 5 Noiembrie 2009
In mod normal, instanta trebuia sa stabileasca obiectivele expertizei, in functie de propunerile partii care a solicitat efectuarea expertizei, cealalta parte avand posibilitatea completarii/opozitiei obiectivelor propuse de catre reclamant.
In acest moment, puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza, solicita completarea acesteia, sau efectuarea unei noi expertize, deoarece aceasta expertiza nu corespunde obiectului cauzei dedusa judecatii (am inteles ca paratul nu a formulat cerere reconventionala/alte pretentii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert...??? anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez din nou d-vs cu o alta intrebare: In cadrul unui dosar civil - partaj bunuri comune - a fost desemnat de catre instanta ... (vezi toată discuția)
Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)