avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BO necompletat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BO necompletat

Un Bilet la Ordin necompleat decat cu contul din banca stampilat si semnat ( fara data compleatri, locul platii, data scadenta si restul datelor necesare ) poate avea vreo valoare ?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:52, 7 Iunie 2010
Are valoarea pe care detinatorul o trece pe formular si o introduce in banca spre executare, ponderata cu probabilitatea de a se executa, diminuata cu o parte nerecuperabila pentru cheltuielile de executare silita in caz de incident bancar.
B-)
Problema ar fi alta... In momentul in care acel BO s-a stampilat si s-a semnat era alt properietar al contului bancar iar acum cand ar trebui ca BO-ul sa fie valorificat este alt proprietar... Se poate face ceva ??
Sunteti cam "zgarcit" in furnizarea detaliilor, asa ca va trebui sa presupun ca e vorba de un cont bancar al unei persoane juridice (altfel nu intrevad situatia ca acelasi cont bancar sa circule de la o persoana fizica la alta...).

Noul proprietar a preluat societatea respectiva cu Activ si cu Pasiv in totalitate; biletul la ordin poate fi executat, iar raspunderea pentru reglarea "conturilor" intre vechiul si noul proprietar nu poate fi transferata detinatorului de BO, ci le ramane lor.

Succes!
Claudiu.Grasu a scris:

Problema e putin mai delicata decat ar parea... O societate comerciala a fost preluata de catre cineva dar problema e ca domnul care a preluat societatea nu era cunoscator si nu a cerut sa i se predea si contul bancar al firmei ... Vechiul proprietar prin mijloace anormale(banuiesc) a continuat sa elibereze BO la ordin cu stampila firmei (?) cu dorinta de a nu onora plata pana la data scadenta... Acum eu sunt nedumerit cine poate fi tras la raspundere in acest caz NOUL sau VECHIUl proprietar al societatii ?

pentru ca pararea mea e ca daca NOUL properietar este tras la raspundere nu e corect...
V-as putea raspunde cu clisee:
- cine-a zis ca viata-i dreapta?;
- cine nu casca ochii...
- necunoasterea legii nu absolva bla,bla...
- si d-na Udrea a luat teapa cu afacerea imobiliara si a recunoscut ca nu se pricepe;
- tot patitu-i priceput;
- de ce nu a apelat la consultantii Avocatnet :D
etc, etc.

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)