avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BO necompletat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BO necompletat

Un Bilet la Ordin necompleat decat cu contul din banca stampilat si semnat ( fara data compleatri, locul platii, data scadenta si restul datelor necesare ) poate avea vreo valoare ?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:52, 7 Iunie 2010
Intervin si eu cu o problema similara:
Avem un bilet la ordin al unei sicietati care este avalizat de fostul administrator al societatii, care a vandut afacerea unei alte persoane si a plecat in Germania, intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot introduce in banca biletul avalizat de fostul administrator?
2. Cine raspunde cu bunurile personale, in cazul unei executari: fostul adm. sau actualul adm. ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
O seara frumoasa!
Mi se pare ciudat ca un administrator are competenta de "a vinde afacerea unei alte persoane"; acesta este atributul actionariatului...
1. puteti introduce biletul pentru ca avalizarea actioneaza in numele societatii, nu a persoanei care a semnat si stampilat BO;
2. raspunde societatea; in caz de insolventa, daca se dovedeste culpa penala a administratorului, acesta va raspunde cu bunuri si venituri personale.

Succes!
Administratorul era, impreuna cu o alta persoana si proprietarul afacerii.
Administratorul a avalizat in nume personal biletul, ceea ce inseamna ca el raspunde cu bunurile lui personale, in cazul unei executari, nu?
Nu se pune problema insolventei, deoarece suma este mult prea mica dar ne gandeam sa executam silit societatea si avalistul care este fostul administrator al societatii.
Multumesc!
mayam a scris:

Administratorul era, impreuna cu o alta persoana si proprietarul afacerii.
Administratorul a avalizat in nume personal biletul, ceea ce inseamna ca el raspunde cu bunurile lui personale, in cazul unei executari, nu?
Nu se pune problema insolventei, deoarece suma este mult prea mica dar ne gandeam sa executam silit societatea si avalistul care este fostul administrator al societatii.
Multumesc!

Va recomand sa apelati intai la forma amiabila, in caz de nereusita aveti deschisa calea litigioasa, cu mari sanse de reusita.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)