avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor la furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor la furt

Salut numele meu este Marian si am fost de fata cand i sa furat telefonul mobil al unei cunostinte ,nu cred ca se poate numi chiar furt deoarece acesta ia dat cu buna credinta telefonul inculpatului pentru asi suna un "prieten".Dandusi seama ca inculpatul nu o sa-i mai aduca telefonul a icercat sa-l sune si sa ia legatura cu el dar nu sa putut.
A doua zi pagubitul a mers la politie si a facut o plangere ,cam pe la o luna de zile am fost sunat de la politie pentru ca trebuie sa dau o declaratie ca martor neavand nici cea mai mica idee ca am fost pus in declaratia respectiva, afland atunci ca paratul ar fi mai fost condamnat si nusi ispasise pedeapsa in totalitate fiind eliberat pe buna purtare.Infractiunea sa produs in orasul Focsani de unde sunt iar eu locuiesc in Bucuresti .Cea ce ma macina e ca daca o sa dau declaratia exact cum sa intamplat o sa fiu nevoit sa merg la procese in Focsani si nu prea am timpul necesar si nici banii de cheltuit avand in vedere ca eu muncesc in Bucuresti.
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa procedez iar luni 7.06.2010 trebuie sa dau acea declaratie si nu as vrea sa fiu chemat la procese si alte chestii de genu asta.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 19:18, 4 Iunie 2010
la politie dati o declaratie amanuntita si completa pentru a evita convocarile ulterioare. aratati ca din motive obiective, serviciul in alta localitate, nu va mai puteti prezenta.
Din pacate, a trebui sa mergeti sa dati declaratie la politie, iar daca dosarul se va trimite in instanta veti fi citat si acolo.
Daca organele de cercetare au suficiente probe in acuzare iar declaratia dumneavoastra nu este foarte importanta, este posibil sa renunte la propunerea dumneavoastra ca martor in instanta. Insa, cel mai probabil eti fi citat si va trebui sa va prezentati si la instanta.
Insa puteti solicita cheltuieli de deplasare si motivare de la Politie si de la instanta pentru servici.
Raspundeti tuturor citatiilor in calitate de martor si aratati adevarul.
Neprezentarea in calitate de martor in fata organelor de urmarire penala sau in fata instantei popate atrage dupa sine sanctiunea amenzii ,dar si aducerea dvs cu mandat de aducere,insoti de politist sau jandarm.
Trimiteti o adresa, la care atasati acte, prin care aratati ca nu puteti merge pana acolo pentru ca nu aveti venituri. Solicitati o comisie rogatorie prin care sa fiti audiat in Bucuresti in faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie? roxyalexandru roxyalexandru Se poate solicita comisie rogatorie dupa inceperea urmaririi penale?(dupa ce s-au facut deja audieri) (vezi toată discuția)
Citatie proces penal cefrim74 cefrim74 Am fost citata intr-un proces penal in calitate de martor, dar am un copil de 4 luni pe care il alaptez, iar procesul a fost stramutat din localitatea de ... (vezi toată discuția)