avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... B.O refuzat \"fonduri insuficiente\". Exista un termen ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

B.O refuzat "fonduri insuficiente". Exista un termen legal ptr a initia o actiune ,ceva ?

Am ptr prima oara un BO refuzat , ptr fonduri insuficiente. Nu am intreprins nimic deocamdata . Nu stiu nici ce sa fac , sincer . Mai am inca 5 BO de la aceeasi SC , si ma tot roaga sa-i inteleg ca doar acum au avut probleme iar cu urmatoarele BO nu vor fi probleme. Mi-au promis ca vor face plata cu OP ptr acest BO refuzat , dar sunt 2 saptamani de cand promit si nimic.
Deci , exista un termen ptr a face ceva ( si daca puteti sa-mi spuneti si pasii , multumesc mult de tot) ca am pierdut destule procese in viata asta ptr faptul ca era tardiva "actiunea".
Cu celalalte BO care nu sunt scadente inca , va trebui sa astept ptr fiecare , nu ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 10:25, 8 Iunie 2010
Da, va trebuie sa asteptati scadenta fiecaruia, si apoi cereti la instanta investirea cu formula executorie a acestora si mergeti la un executor judecatoresc pt a demara executarea silita.
Scuzati-mi insistenta,va rog mult spuneti-mi cum sa ma adresez instantei (prin ce act-formular ,la care instanta din orasul meu sau al debitoarei) .Stiu ca ptr sume de ordinul miilor (in ron) trebuie sa ma adresez tribunalului.As fi vrut sa fac singura acest demers....
Sau imi recomandati mai bine sa apelez la serviciile unui avocat /consilier .
buna ziua...
trebuie sa faceti o cerere de investire cu formula axecutorie la judecătoria de la domiciliul debitorului si să trimiteti biletul refuzat in original, timbru judiciar de 0,30 ron si taxa de timbru de 4 lei. Daca aveti mai multe bilete refuzate, se vor inregistra separat la instantă.
Biletul trebuie să poarte mentiunea bancii ca a fost total sau partial refuzat.
Nu există un formular tipizat, este o simpla cerere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat mimiz mimiz Am un bilet la ordin refuzat de la banca pe motivul de lipsa partiala de disponobil. Biletul a fost emis in data de 5 ianuarie cu scadenta la 10 martie. Am ... (vezi toată discuția)
Unde se tine procesul forsi forsi Am si eu o intrebare: sunt o firma din judetul Mures si vreau sa dau in judecata o firma din judetul Harghita pentru ca mi-a venit cu refuz la plata un bilet ... (vezi toată discuția)