avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Unde se tine procesul
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Unde se tine procesul

Am si eu o intrebare: sunt o firma din judetul Mures si vreau sa dau in judecata o firma din judetul Harghita pentru ca mi-a venit cu refuz la plata un bilet la ordin. Pot sa demarez actiunea la mine in oras sau trebuie sa ma adresez celor din Harghita. Stiu ca intr-o vreme te puteai judeca doar la client "acasa"
Cel mai recent răspuns: forsi , utilizator 16:42, 24 Aprilie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Biletul la ordin este titlu executoriu, astfel incat puteti proceda direct la executarea silita, fara a merge in instanta.
Mai intai investiti BO cu formula executorie, instanta competenta fiind instanta de la locul platii. Cererea de investire se taxeaza cu taxa de timbru in valoare de 4 lei si timbru judiciar 0,30 lei si se achita catre bugetul local de la sediul platitorului de venit (creditorul din BO).
Apoi formulati o cerere catre un executor judecatoresc.

O zi usoara
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
QTPie, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos. Consider ca este o favorizare a infractorului. Nu ajunge ca nu mi-am luat banii, mai fac si sute de km ca sa-mi recuperez cumva banii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B.o refuzat "fonduri insuficiente". exista un termen legal ptr a initia o actiune ,ceva ? discover discover Am ptr prima oara un BO refuzat , ptr fonduri insuficiente. Nu am intreprins nimic deocamdata . Nu stiu nici ce sa fac , sincer . Mai am inca 5 BO de la ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
In baza caror articole/legi pot apela privind o cerere de investire formula executorie advsys advsys buna ziua, treb sa fac o cerere cu privire la investirea a un BO cu formula executorie, iar eu cererea pe care o voi depune am apelat la legea 58/1934, la ... (vezi toată discuția)