avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită in baza caror articole/legi pot apela privind o cerere ...
Discuție deschisă în Executare silită

in baza caror articole/legi pot apela privind o cerere de investire formula executorie

buna ziua,

treb sa fac o cerere cu privire la investirea a un BO cu formula executorie, iar eu cererea pe care o voi depune am apelat la legea 58/1934, la art 374 ind 1 din cpp si la decizia 4/ 19.01.2009 pronuntata de ICCJ in dosarul 24/2008, este corect sau nu?

ma mai intereseaza sa stiu ce taxa treb sa platesc at cand depun cererea, bo, etc la dosar?

daca pot sa cer judecarea in lipsa si fara citarea partilor.

iar dupa investire cu formula executorie mi se da un executor sau ma pot duce eu la ce executor vreau eu.

este prima data cand ma ocup si nu stiu ce ce sa fac.

va multumesc.
Pentru a motiva in drept cererea de investire cu formula executorie a unui BO este suficient indicarea art. 61 din Legea 58/1934.
Taxa de timbru este de 6 lei si timbru judiciar 0,3 lei.
Cererea se "judeca" in camera de consiliu, fara citarea partilor.
Dupa pronuntarea instantei, mergeti si ridicati BO investit, dupa care puteti merge la executor.

Bafta!
va multumesc pt raspuns

mai am 3 intrebari
1. in cat timp se prescrie BO daca nu depun cererea cu privire la investire cu formula executorie
2. treb sa depun cererea impreuna cu toate documentele la judecatoria unde a fost emis BO sau pot sa depun si la judecatoria de care apartin eu? titand cont ca unele BO sunt emise in alte judete
3. in cazul in care am BO platite partial cum fac cererea?

va multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
advsys, utilizator
1. se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani, calculat de la data la care BO a devenit scadent.
2. cererea insotita de BO in original, refuzul de plata (daca este document distinct), taxa de timbru si timbru judiciar se depune intr-un singur exemplar la judecatoria in raza teritoriala a careia se afla sediul Beneficiarului sau de la locul platii (daca este diferit de sediul Beneficiarului)
3. in cuprinsul cererii evidentiati suma pentru care solicitati investirea BO cu formula executorie.
juridic dana a scris:

3. in cuprinsul cererii evidentiati suma pentru care solicitati investirea BO cu formula executorie.

Biletul se investeste asa cum a fost prezentat la plata.
Instanta nu face distinctie fata de valoarea achitata sau nu.
Faceti precizarea cu privire la suma achitata in momentul in care formulati cererea la executor.
Instanta nu face decat sa admita sau nu cererea de investire cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo refuzat la plata juridic dana juridic dana care este procedura de investire cu titlu executoriu a unui BO refuzat la plata? (vezi toată discuția)
Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin florina67 florina67 1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, ... (vezi toată discuția)