avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin

1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, biletele la ordin se pot investi cu formula executorie la judecatoria cluj-napoca?
2.in cite exemplare se depun, si care sunt taxele de timbru?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:30, 9 Noiembrie 2011
În cererile ce izvorăsc dintr-o cambie, cec sau bilet la ordin în temeiul art.10 pct.3 C.proc.civ., competenţa este alternativă, între instanţa de la domiciliul pârâtului şi instanţa locului de plată. daca pe BO nu este precizat expres locul platii ci doar locul emiterii (asa cum se intimpla in 99,99% din cazuri), conform art 105 din lg 58/1934 acesta este considerat si locul platii/sediul debitorului.
se depune un singur exemplar din cerere si tx de timbru este de 4 ron + tj de 1,5 ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire bo bubu.g bubu.g pentru BO pe care este trecut locul emiterii si locul platii adresa sediului meu in calitate de creditor in conditiile in care debitorul are sediul in alta ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta juridic dana juridic dana Va rog un raspuns la urmatoarea speta: Sunt in posesia unui bilet la ordin girat, acordat ca plata pentru marfa livrata. Intrucat mi-a fost refuzat la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua Am o intrebare referitoare la valabilitatea biletului la ordin in cazul in care ii lipseste atat locul emiterii cat si locul platii . Am citit ... (vezi toată discuția)