avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... instanta competenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

instanta competenta

Va rog un raspuns la urmatoarea speta:

Sunt in posesia unui bilet la ordin girat, acordat ca plata pentru marfa livrata.
Intrucat mi-a fost refuzat la plata, as dori sa-l investesc cu formula executorie, insa nu stiu la ce instanta. La instanta unde are sediul primul emitent al BO sau la instanta unde are sediul societatea care mi-a girat mie biletul?
Eu am contract si colaborez doar cu societatea care mi-a girat respectivul bilet.

Multumesc,
Dana
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:08, 9 Iunie 2009
Investirea cu formula executorie este una si locul executarii este alta. Puteti investi la judecatoria de la sediul d-voastra., dar de executat la sediul emitentului.
Art. 10
In afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
3. in cererile ce izvorasc dintr-o cambie, cec sau bilet la ordin, instanta locului de plata;
Prin urmare instanta locului platii este competenta a dispune investirea cu formula executorie a B.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin florina67 florina67 1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, ... (vezi toată discuția)
Cerere de investire raluca69 raluca69 Buna seara! pate este cineva care ma poate indruma in problema pe care o relatez in continuare Cum depun CERERE DE INVESTIRE CU FORMULA EXECUTORIE a unui ... (vezi toată discuția)
Investire bo bubu.g bubu.g pentru BO pe care este trecut locul emiterii si locul platii adresa sediului meu in calitate de creditor in conditiile in care debitorul are sediul in alta ... (vezi toată discuția)