avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire BO
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire BO

pentru BO pe care este trecut locul emiterii si locul platii adresa sediului meu in calitate de creditor in conditiile in care debitorul are sediul in alta localitate unde se investesc?la instanta sediului meu sau la cea a sediului debitorului?ms
Cel mai recent răspuns: Gherasim Cosmina , utilizator 15:46, 4 Februarie 2011
Buna,
investirea se face la sediul societatii debitorului.
În cererile ce izvorăsc dintr-o cambie, cec sau bilet la ordin, în temeiul art.10 pct.3 C.proc.civ., competenţa este alternativă, între instanţa de la domiciliul pârâtului şi instanţa locului de plată. trecut pe BO.
Investirea se poate face la instanta de la locul platii
Executarea se face la sediul debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin florina67 florina67 1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta juridic dana juridic dana Va rog un raspuns la urmatoarea speta: Sunt in posesia unui bilet la ordin girat, acordat ca plata pentru marfa livrata. Intrucat mi-a fost refuzat la ... (vezi toată discuția)
Competenta? stanceni stanceni In materie de competenta....carei instante imi voi indrepta cererea de chemare in judecata a unui debitor? Cea de la sediul firmei mama sau cea de la ... (vezi toată discuția)