Am o intrebare referitoare la valabilitatea biletului la ordin in cazul in care ii lipseste atat locul emiterii cat si locul platii . Am citit art. 104 si 105 din Lg. 58/1934 dar nu sunt sigura daca am interpretat ok.
Din cate inteleg eu daca lipseste locul platii atunci se i-a in considerare ca loc al platii locul emiterii ....dar daca lipseste si locul emiterii ???
Ma gandesc sa nu-mi respinga judecatoria investirea BO.
Asa am gandit si eu dar ceea ce m-a derutat a fost faptul ca pe biletele noi nu mai apare adresa emitentului. Pe vechile BO apare adresa emitentului iar legea spunea ca " daca nu a fost aratat locul emiterii, se va lua în considerare locul aratat lânga numele emitentului".....dar acuma nu mai am rubrica pentru adresa ci doar " Denumire emitent".
Considerati ca daca lipseste atat locul emiterii cat si locul platii BO nu va fi considerat titlu valabil? Oare exista acest risc?
Nu cred ca se pune problema nulitatii biletului la ordin, chiar daca nu apara mentionata rubrica cu sediul emitentului. In acest caz, se va lua in considerare sediul emitentului, inregistrat la Registrul Comertului.
Daca refuzul BO nu este din motive tehnice (unde ar putea sa se incadreze si lipsa locului platii) instanta nu refuza investirea. Din momentul in care pe BO este inscris CUI-ul societatii emitente si contul bancar, din care, in mod normal, ar trebui sa se traga suma, nu trebuie sa va faceti alte probleme.