Buna ziua,
detin un bar mic unde am un tv. Pe rand mi-au batut la usa, un domn de la Uniunea Nationala a Producatorilor de Fonograme care mi-a cerut o taxa lunara pentru o licenta de difuzare neexclusiva, si mai apoi un domn de la Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti care imi cere o alta taxa tot pentru o licenta de difuzare neexclusiva, toate acestea in conditiile in care srl-ul pe care il detin din momentul infiintarii plateste o taxa de 200 ron / an la Radio Televiziunea Romana. Intrebarea mea este daca exista o cale legala de a nu achita cele 3 taxe in acelasi timp pentru un singur lucru.
Multumesc.
Cele 3 "taxe" din domeniul drepturilor de proprietate intelectuala sunt sumele datorate catre OGC din domeniul muzical si anume catre UCMR-ADA (compozitori), CREDIDAM (interpreti) si UPFR (producatori) si reprezinta pretul pt muzica pe care o utilizati in barul dvs. Se poate scapa intr-un singur fel si anume sa nu aveti muzica.
De abonamentul fortat la radioul si televiziunea de stat nu puteti scapa, din pacate.
Ucmr -ada sau upfr
A. Ionut
Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)