avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Taxa pentru drepturi de autor pentru difuzare ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Taxa pentru drepturi de autor pentru difuzare emisiuni/muzica in local public

Buna ziua,
detin un bar mic unde am un tv. Pe rand mi-au batut la usa, un domn de la Uniunea Nationala a Producatorilor de Fonograme care mi-a cerut o taxa lunara pentru o licenta de difuzare neexclusiva, si mai apoi un domn de la Centrul Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti care imi cere o alta taxa tot pentru o licenta de difuzare neexclusiva, toate acestea in conditiile in care srl-ul pe care il detin din momentul infiintarii plateste o taxa de 200 ron / an la Radio Televiziunea Romana. Intrebarea mea este daca exista o cale legala de a nu achita cele 3 taxe in acelasi timp pentru un singur lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 13:05, 4 Iunie 2010
Cele 3 "taxe" din domeniul drepturilor de proprietate intelectuala sunt sumele datorate catre OGC din domeniul muzical si anume catre UCMR-ADA (compozitori), CREDIDAM (interpreti) si UPFR (producatori) si reprezinta pretul pt muzica pe care o utilizati in barul dvs. Se poate scapa intr-un singur fel si anume sa nu aveti muzica.

De abonamentul fortat la radioul si televiziunea de stat nu puteti scapa, din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)