Orice activitate de comert catre populatie necesita casa de marcat:D
Conform art. 1 alin. (1) şi (2) din OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie, sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Potrivit art. 1 alin. (1) din HG 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999, republicată, prin agenţi economici se înţelege persoane fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.
Facem precizarea ca potrivit OUG 47/2007 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, persoanele fizice autorizate să desfăşoare o activitate economică în mod independent sunt obligate să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.