avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli apartament nelocuit

Buna ziua..va rog sa-mi spune-ti ce as putea sa fac..am un apartament nelocuit de 3 ani..am facut cerere pentru scadenta de la intretinere acum 3 ani,presedinte le asociatiei de proprietari(ap.proprietate)imi cere din urma suma de 10ron pt. fiecare luna(3ani),sunt contorizat,am inteles ca doar liftul trebuie platit ca un abonament..in 3 ani sau adunat ceva roni..sunt multe probleme in bloc cu asociatia,nu stiu ce sa ma fac..unde pot sa ma adresez pentru clarificarea situatiei?Daca nu locuiesc in ap. cum se poate ca sa platesc ceea ce nu beneficiez..sunt locatari care am inteles ca au penalizari de 100%..pai ce fac oamenii aia?Va multumesc anticipat..o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:27, 6 Iunie 2010
daca nu ati locuit acolo nu inseamna ca nu aveti nimic de platit.
sunt cheltuielile utile care se fac pt curatenie,lift,etc ,care va revin conform cotei indivize din suprafata totala a blocului.
daca administratia va justifica cei 10 ron /luna trebuiesc achitati.
aveti grija ca aceste debite pot genera si penalitati de intarziere
Prin cererea ce ati facut-o, administratorul nu va afisa pe lista de plata cheltuielile efectuate de asociatie care se repartizeaza, conform legii, pe numar de persoane.
Dar, asa cum s-a spus mai sus, marea majoritate a cheltuielilor comune se repartizeaza pe cota indiviza de proprietate (suprafata apartamentului): cheltuieli salariale (administrator, presedinte, casier, cenzor, instalator, femeia de serviciu...), reparatii (canalizare, instalatii comune, lift, hidroizolatii terase...), pierderi de apa si/sau caldura, birotica, consumabile...
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Dețin un apartament în care nu locuiește nimeni și plătesc lunar întreținere o sumă care mi se pare foarte mare. nu știu ce e legal și ce nu din ce mi se cere, vă rog să mă luminați CMARINA CMARINA Buna ziua! Detin un apartament cu 3 camere la etajul 2 intr-un bloc cu 10 etaje. De cativa ani, nu mai locuieste nimeni acolo si platesc lunar intretinere o ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament nelocuit alina_25 alina_25 O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in ... (vezi toată discuția)