am debitor cu facturi neachitate, a fost de acord sa semneze un angajament de plata esalonata , zis si facut dar el tot nu a platit,
acum intrrebarea mea este cum ar fi mai bine, sigur, usor de recuperat banii, prin somatie de plata sau actiune la tribunalul comercial unde as avea ca dovada aceal angajament.???????
va multumesc pentru intelegere si pentru ca-mi raspundeti la problemele pe care le postez.
mai intai ii veti trimite o somatie de plata in care veti mentiona ca daca nu onoreaza platile facturilor cf angajament, veti chema firma in instanta. Apoi daca nu va plati, somatia o veti depune la dosar odata cu cererea de chemare in judecata
Angajamentul acela este o recunoastere expresa a datoriei si, in consecinta, faci o cerere direct pentru emiterea ordonantei prin care va fi somat la plata, conf. OG nr. 5/2001. Ieftin si rapid. ;)
Factura neachitata
carymen
buna ziua!
o firma primeste de la o alta firma o comanda de prestari servicii! sfirma prestatoare onoreaza comanda si executa lucrarea; emite factura si o ... (vezi toată discuția)