avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale angajament de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

angajament de plata

am debitor cu facturi neachitate, a fost de acord sa semneze un angajament de plata esalonata , zis si facut dar el tot nu a platit,
acum intrrebarea mea este cum ar fi mai bine, sigur, usor de recuperat banii, prin somatie de plata sau actiune la tribunalul comercial unde as avea ca dovada aceal angajament.???????

va multumesc pentru intelegere si pentru ca-mi raspundeti la problemele pe care le postez.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 22:20, 9 Mai 2007
mai intai ii veti trimite o somatie de plata in care veti mentiona ca daca nu onoreaza platile facturilor cf angajament, veti chema firma in instanta. Apoi daca nu va plati, somatia o veti depune la dosar odata cu cererea de chemare in judecata
aha deci un fel de amenintare, dar nu somatie conform Og 5/2001 nu???
Angajamentul acela este o recunoastere expresa a datoriei si, in consecinta, faci o cerere direct pentru emiterea ordonantei prin care va fi somat la plata, conf. OG nr. 5/2001. Ieftin si rapid. ;)
multam frumos marius.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitatile prevazute in contract,dar nefacturate sunt considerate certe ,lichide si exigibile? glo glo am vindut produse in baza unui contract de vinzare cumparare, in care este stipulat penalitati. Penalitatile nu sunt facturate. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Somatie de la avocat alexstacescu alexstacescu Va salut cu respect! Problema mea e urmatoarea: Dupa ceva timp fara salariu , am acumulat la intretinere o datorie de cca 1500 lei. De 2 luni, platesc ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata carymen carymen buna ziua! o firma primeste de la o alta firma o comanda de prestari servicii! sfirma prestatoare onoreaza comanda si executa lucrarea; emite factura si o ... (vezi toată discuția)