avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drepturi salariale la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drepturi salariale la iesirea la pensie

AM DREPTUL LA 2 SALARII LA IESIREA LA PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA DIN INVATAMANT?
AM IESIT CU DATA DE 1 FEBRUARIE 2010
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 4 Iunie 2010
1. Din CCC ramura invatamant, pe anii 2008-2009:
Art.37
e) salariaţii care se pensionează la vârsta standard primesc o indemnizaţie de cel puţin un salariu de bază;

2. Din CCM la nivel ISJ Maramures, pe anii 2008-2009:
Art.36
e) salariaţii care se pensionează la limită de vârstă sau în condiţiile art. 127 (3) din Legea nr. 128/1997 primesc o indemnizaţie de cel puţin 3 salarii de bază, raportate la salariul de bază avut în luna anterioară pensionării;

3. Asta e tot ce am gasit eu. Intrebati pe liderii dvs. de sindicat care este CCM aplicabil la unitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata suzi52 suzi52 M-am nascut la 28 martie 1952, sunt invatatoare, am 37 ani vechime la catedra. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona cu data de 1 sept 2010 fara a pierde din ... (vezi toată discuția)
Prima pt.iesire la pensie valih valih In Contractul Colectiv de Munca din Invatamant, inregistrat cu nr.596/15/12.11.2007 la MMFES, art.37 lit (e) prevede:\"salariaţii care se pensionează la ... (vezi toată discuția)
Salarii suplimentare gyl_47 gyl_47 La pensionarea dascalilor se dadeau trei-cinci salarii suplimentare ( din buget , de la sindicat etc. nu stiu )Vreau sa stiu daca se mai acorda si in anul 2013 ... (vezi toată discuția)