avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in ce tremen se poate cere rectificarea certificatului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in ce tremen se poate cere rectificarea certificatului de mostenitor

intrebarea mea este daca dupa 10 ani se poate cere rectificarea certificatului de mostenitor, in sensul de a fi trecut in acest certificat si nora defunctului. parerea mea este ca n-are nici o calitate, chiar daca la momentul dezbaterii succesiunii socrului sau, sotul acesteia, deci descendentul defunctului era dececdat. spun dezbaterea succesiunii, intrucat socrul a decedat in 1996, fiul sau in 1997, iar succesiunea dupa socru a fost dezbatuta la notariat in 1999. nora se trezeste acum sa ceara rectificarea. este in termen?
Cel mai recent răspuns: Mikaela , utilizator 21:55, 9 Mai 2007
daca la data deschiderii succesiunii acea nora nu s-a prezentat la notar pentru a-si cere drepturile si daca dupa 6 luni de la dechiderea succesiuniii , nora nu a facut niciun act de acceptare a mostenirii sau de rectificare , atunci nu mai poate face nimic, dupa 10 ani nici vorba.
corect, ela!
multumesc pentru raspuns.
multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dezbătută 20 de ani mai târziu avem și noi o situație ... mary_c mary_c Mostenire dezbătută 20 de ani mai târziu Avem și noi o situație în familie: Socrul (cel mai mic dintre băieți), împreună cu soacra au locuit cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)